Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ»

Ο Δημήτρης Αγγελής και ο Μάκης Τσίτας θα μιλήσουν την Παρασκευή σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Μπροστά στην πρόκληση των ηλεκτρονικών περιοδικών για το βιβλίο”, την οποία διοργανώνει το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Τμήματος Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις εφτά το απόγευμα στις 22 Γενάρη 2021 και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει με τη χρήση της πλατφόρμας zoom. Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7 έως 19.01.2021.

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ των ομιλητών


Ο Δημήτρης Αγγελής 

γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι ποιητής και δοκιμιογράφος, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Φρέαρ και συνδιευθυντής της ετήσιας έκδοσης Ανθίβολα. Έχει εκδώσει έως σήμερα ποιητικές συλλογές, δοκίμια, μελέτες και διηγήματα. Έχει τιμηθεί με βραβείο μετάφρασης του Ιδρύματος Corda, με το Βραβείο Λάμπρου Πορφύρα της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή του Επέτειος (2009) και με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για την ποιητική συλλογή Ένα ελάφι δακρύζει πάνω στο κρεβάτι μου (2016, από κοινού με το βιβλίο Η τρίτη γενιά της Σοφίας Κολοτούρου). Στην ισπανική γλώσσα έχουν κυκλοφορήσει το βιβλίο του Aniversario  καθώς και η ανθολογία ποιημάτων του Si fuera tu noche.

Ο Μάκης Τσίτας

γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη. Από το 1994 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων, αρχικά ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους και εν συνεχεία ως συνεκδότης και διευθυντής του περιοδικού Index. Από το 2012 διευθύνει το ενημερωτικό site για το βιβλίο και τον πολιτισμό Diastixo.gr. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Θεατρικά του έχουν ανεβεί σε διάφορες σκηνές, ενώ στίχοι του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και ενήλικες, έλαβε το European Union Prize for Literature (2014) και τιμήθηκε από διάφορους φορείς.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ