ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ : «ΌΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΗ»


Το γεγονός πως τηρήθηκαν με ακρίβεια τα προκαθορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την τέλεση του μεγάλου Αγιασμού στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

«Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίνατε στις παραλίες και στις πλατείες», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα είχε ευχηθεί στους πιστούς «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή του συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως συζήτησαν για «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επιπρόσθετα τόνισε πως «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη».

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού μαζί με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ο οποίος νωρίτερα είχε τελέσει τη θεία λειτουργία, με την παρουσία μόνο του προβλεπόμενου από τα μέτρα αριθμού πιστών.

 

Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

 Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ