ΤΟΥΡΚΙΚΉ ΜΠΆΝΤΑ ΠΑΙΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΎΜΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, ΤΗΣ Ι.Μ. ΠΡΟΥΣΗΣ, ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΜΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΑΙΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΎΜΝΟ (video)

Το εντυπωσιακό περιστατικό πήρε μέρος στο Δήμο Τριγλίας, κωμόπολη της Προύσας στον ιστορικό χώρο της Βιθυνίας.

Εκεί είχε πάει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να κάνει τον αγιασμό σύμφωνα με το παλιό ημερολόγιο, το Ιουλιανό. Κατά το τέλος του Αγιασμού των υδάτων στην θάλασσα η μπάντα του Δήμου ξεκίνησε να παίζει τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, σε μια κίνηση που προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο η μπάντα του Δήμου ακολούθησε παίζοντας την αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου μέσα στην πόλη και συνέχισε να παίζει και μετά την τελετή.

Πολλοί Έλληνες παρευρίσκονται κάθε χρόνο στην τελετή

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πηγαίνει κάθε αυτή την περιοχή για τον αγιασμό των υδάτων, τελετή που παρακολουθούν και πολλοί Έλληνες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα. Φέτος, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν μπόρεσα να παρευρεθούν στην περιοχή, ωστόσο η μπάντα του Δήμου τους τίμησε παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Δείτε το σχετικό video όπως αναρτήθηκε στην σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αναμετάδωσε ζωντανά η έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας, κάνοντας κλικ εδω: 


 


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ