ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΠΗΓΑΙΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΣΕ ΗΧΟ Β´ ΜΕ ΔΙΑΤΟΝΙΚΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ

Δέκα από τους πιο νέους πρωτοψάλτες της Θεσσαλονίκης μαζεύτηκαν να αποχαιρετήσουν τον δάσκαλο τους αρχοντα Πρωτοψάλτη Χαρίλαο Ταλιαδώρο.

Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και όλοι μαζί, θα μπορούσαμε να πούμε τόσα πολλά γι αυτόν τον ένα και μοναδικό, τον απαράμιλλο ερμηνευτή της ψαλτικής τέχνης, το λέοντα των αναλογίων, τον τελευταίο των μεγάλων πρωτοψαλτών, το Δάσκαλο μας, έτσι όπως τον βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν κοντά του.

Αυτή την ώρα, όμως, ο λόγος φτωχαίνει και πληγώνεται μπροστά στο συναίσθημα που γιγαντώνει μέσα μας από την απώλειά σου, αγαπημένε μας Δάσκαλε.

Ως δείγμα πηγαίας ευγνωμοσύνης όλων αυτών, που τόσο απλόχερα μας προσέφερες όλα αυτά τα χρόνια, και ως κατευόδιο εκεί που πας, στους χορούς ψαλτών του Παραδείσου, πλάι στους αριστείς της ψαλτικής μας τέχνης, σε προπέμπουμε με μια από τις ομορφότερες μελωδίες που άφησες παρακαταθήκη σε εμάς και σε όλους τους εραστές της θείας του Δαμασκηνού τέχνης, το Άξιον εστίν σε ήχο Β´ με διατονικές πτώσεις.

Και στη φλόγα του κεριού που ανάβουμε για την ψυχή σου, αφήνουμε τις προσευχές μας για την κατάταξή σου 'εν σκηναίς δικαίων῾᾽, γιατί ήσουν πάντα δίκαιος και ειλικρινής με όλους.

Καλό Παράδεισο αγαπημένε μας Δάσκαλε!

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ:

 

Γκούνας Πάρης

Δερβίσης Ανδρέας

Ζαχαρίου Στέλιος

Κωνσταντινίδης Αντώνης

Μπαρτζόπουλος Χρήστος

Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης

Παπαεμμανουήλ Πέτρος

Τσάμης Γιάννης

Τσερβένης Πρόδρομος

Φανάρας Γιώργος

Χαλκιάς Χρήστος

-------------------------------------------

Ηχογράφηση-μαγνητοσκόπηση: StudioFAn - Γιώργος Φανάρας
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ