ΚΑΜΠΟΣΟΣ: «Ο ΝΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. ΈΧΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΛΑΣΗ, ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ». (VIDEO)

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για διακοπή κάθε επικοινωνίας με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με την Πελοπόννησος ΑΕ, οδήγησε σε μια νέα έκτακτη συνέντευξη τύπου από την πλευρά του Προέδρου της ΠΕΔ, Δημήτρη Καμπόσου, το μεσημέρι της Τετάρτης (13/1/21), στην Τρίπολη.

Στη συνέντευξη αυτή ειπώθηκαν πολλά και σοβαρά τόσο για την Πελοπόννησος ΑΕ, όσο και για γενικότερα πολιτικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις του κ. Νίκα με επιφανή πρόσωπα της ΝΔ.

Μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές ατάκες του κ. Καμπόσου ήταν …

Η επιλογή της σύγκρουσης δεν είναι δική μας, είναι επιλογή Νίκα.

Ο ορκωτός λογιστής ήταν ο ίδιος που έλεγχε και τα προηγούμενα χρόνια την εταιρεία, αλλά δεν έβγαζε έλλειμμα.

Το έλλειμμα λέει ο ορκωτός ότι δεν είναι ταμειακό, αλλά διαχειριστικό.

Υπάρχει μια φημολογία ότι θέλει να κατέβει ο γιός του υποψήφιος βουλευτής στη Μεσσηνία και για αυτό θέλει να φτιάξει νέα αναπτυξιακή στην Καλαμάτα.

Πήραμε απόφαση στη γενική συνέλευση της Πελοπόννησος ΑΕ να κάνουμε έλεγχο στην εταιρεία και ορίστηκε ορκωτός και δικηγόρος. Τους υποδέχτηκαν στην εταιρεία και ο Διευθύνων Σύμβουλος τους είπε να πάνε στα δικαστήρια να κάνουν έλεγχο.

Εμείς τους φέραμε αντίρρηση του κ. Νίκα όταν ήθελε να κάνει έλεγχο στην εταιρεία ή όταν ήθελε να γίνει Πρόεδρος της Πελοπόννησος ΑΕ; Όχι. Εμείς δείξαμε την καλή θέση και πίστη.

Αυτός που θέλει να κλείσει την εταιρεία, έχει λογική να εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος της εταιρείας;

Η Πελοπόννησος ΑΕ έκανε εργασίες 40.000.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Τα 39.500.000 είναι για δουλειές της Περιφέρειας.

Το 10% πρέπει να μένει στο ταμείο της εταιρείας είναι 4.000.000 ευρώ. Εγώ ρωτάω, μήπως φοβόταν ο κ. Νίκας ότι ο ορκωτός θα εμφανίσει ότι δεν είναι στο αποθεματικό της εταιρείας αυτά τα χρήματα και εκ των οποίων τα 2.000.000 ανήκουν στην ΠΕΔ; Μήπως φοβάται κάτι για τον 1,5 χρόνο που διοικεί εκείνος την επαιτεία;

Εγώ θεωρώ ότι τον έχω ευεργετήσει αυτό τον άνθρωπο. Υπάρχουν τρείς κατηγορίες για τους αχάριστους.

Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που ξεχνούν. 

Η δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που σε πολεμάνε για το καλό που τους έκανες. 

Η Τρίτη κατηγορία είναι που σε βάζουν να πληρώσεις για το καλό που τους έκανες. 

Ο κ. Νίκας ανήκει σε μια ή και στις τρεις κατηγορίες;

Θα είμαι Δήμαρχος Άργους Μυκηνών. Θα είμαι εκεί όσο με θέλει ο λαός μου. Και δεν έχω καμία όρεξη να τρέχω για βουλευτής ή Περιφερειάρχης.

Αποφάσισε ο κ. Νίκας να πάρουμε διαζύγιο. Το θέλω διακαώς, αλλά να παραιτηθεί και από Πρόεδρος της εταιρείας. Γιατί κάθεται στην καρέκλα και ζημιώνει την εταιρεία, στην οποία εμείς τον βάλαμε;

Είμαι παλιά καραβάνα, ούτε δείλιασα ποτέ μου, ούτε μάσησα τα λόγια μου. Στην πρώτη θητεία της ΠΕΔ, εγώ με τον Καφαντάρη να τον κάναμε Πρόεδρο. Αυτός ξέρεις πολύ καλά τον Καμπόσο. Αν έκλεινα σήμερα το στόμα μου και δεν διεκδικούσα τα δικαιώματα της ΠΕΔ, θα ρωτούσαν μήπως με στρίμωξαν κάπου; Λέω ότι έχω στη ψυχή και στην καρδιά μου. Αν επέλεξε να χτυπηθεί μαζί μου, έχει κάνει μεγάλο λάθος κι ας αλλάξει τρόπο, όσο γρήγορα τον παίρνει ακόμα.

Δεν έχει απαντήσει γιατί δεν με άφησε να κάνω έλεγχο για λογαριασμό της ΠΕΔ. Κάτι θέλει να κρύψει. Αυτό θα τον κυνηγάει για πάντα.

Ο κ. Νίκας που τον ευεργέτησαν, έχει μαλώσει μαζί τους. Τι του φταίει ο Σαμαράς, δεν τον στήριξε; Εμένα με έπαιρνε τηλέφωνο ο Σαμαράς και μου έλεγε να στηρίξουμε τον Παναγιώτη. Τι έχει με τον κ. Βλάση; Τι έχει με μένα; Λέω ονόματα. Γιατί βρίζει αυτούς τους ανθρώπους; Ο Βλάσης είχε σηκώσει χωριά και πόλεις, όχι μόνο στην Αρκαδία, διότι ο Βλάσης είναι βουλευτής και Υπουργός της Ελλάδος και της Πελοποννήσου και ξέρω πολύ καλά τις διασυνδέσεις που έχει αυτός ο άνθρωπος. Και για να μην μιλήσω για τον Κολιόπουλο που τον βοηθούσε πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Σε όλους φέρθηκε με αχαριστία.

 

Πηγή - πληροφορίες : https://www.kalimera-arkadia.gr / arcadiaportal 


  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ