ΒΟΜΒΑ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΛΗΝΑΚΗ: “ΚΑΚΩΣ ΠΡΟΣΗΛΘΑΜΕ ΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ”

 

Ο Ιωάννης Βαληνάκης είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και υφυπουργός εξωτερικών στην εκπομπή Western του Kontra με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Κατά την γνώμη του καθηγητή “κακώς προσήλθαμεν τόσο γρήγορα σε έναν διάλογο με την Τουρκία, την ώρα που μπορούσαμε και αυτή είναι και η δική μου εναλλακτική πρόταση, να περιμένουμε τουλάχιστον μερικούς μήνες. Τουλάχιστον δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο, που Ευρωπαϊκή Ένωση να ανασυνθέσει την νέα της πολιτική, απέναντι στην Τουρκία, δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί τρέξαμε τόσο πολύ” και συνέχισε λέγοντας “τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο. Πρώτον διότι επί τετράμηνο βιάστηκε και παραβιάστηκε η Ελληνική υφαλοκρηπίδα η Ελληνική ΑΟΖ και τα Ελληνικά Δικαιώματα και όπως καταλαβαίνεται, δεν είναι λογικό να πιέζεις τους τρίτους να πάνε σε κυρώσεις εναντίον του παραβάτη Τουρκία και την ίδια στιγμή εσύ να πηγαίνεις σε συζητήσεις μαζί του σαν να μην συμβαίνει τίποτα! Διότι όταν πηγαίνεις σε έναν διερευνητικό διάλογο, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς κανόνες και χωρίς εγγυήσεις, προφανώς είναι σαν να δίνεις ένα είδος συγχωροχαρτιού στην άλλη πλευρά, ένα πιστοποιητικό “ΕΥΡΩφροσύνης” ή πιστοποιητικό “ΝΑΤΟφροσύνης”, καλής διαγωγής, που η Τουρκία έχει ανάγκη, διότι πιέζεται από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά τόσο έντονα. Πιέζεται και από την ΕΕ που και αυτή είναι αναγκασμένη κάτι να κάνει, παρόλο που δεν θέλει κανένας τους στην ΕΕ, πλην πολύ λίγων, να σπρώξουν προς την κατεύθυνση των κυρώσεων. Παρόλα αυτά ενώ η Τουρκία είναι πιεσμένη και είναι πιεσμένη και εσωτερικά από την οικονομία, τρέχουμε εμείς να κάνουμε διερευνητικό διάλογο με την Τουρκία, χωρίς κανόνες παιχνιδιού, χωρίς προϋποθέσεις”

“Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για πιο λόγος σπεύδουμε τόσο πολύ” και συνέχισε “δεν πας, όταν η Τουρκία έχει ανάγκη τα πιστοποιητικά καλού παιδιού, να της δώσεις το σωσίβιο που χρειάζεται ο Ερντογαν σε μια στιγμή που πιέζεται και εσωτερικά και εξωτερικά”

“Τώρα γιατί η κυβέρνηση το κάνει αυτό; Πιστεύω ότι υπάρχει μια ρομαντική διάθεση σε πολλούς, κυρίως σε αυτούς που προέρχονται από την Σημιτική πλευρά”.

 

Πηγή - πληροφορίες : http://aegeanews.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ