ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΦΛΩΡΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΚΛΗΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

          Άλλο ένα κιλό ηρωίνης, φτάνοντας μέσα σε 20 μέρες τα τρία κιλά, κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μαζί με πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία προορίζονταν για την περιοχή του Αγίου Φλώρου, όπου το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως είχε επικεντρωθεί η διακίνηση σκληρών ναρκωτικών.

          Με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο μεταφοράς, όπως και στις αρχές Φεβρουαρίου, το απόγευμα της Πέμπτης στα διόδια του Μάναρη στον αυτοκινητόδρομο ακινητοποιήθηκε αυτοκίνητο που οδηγούσε 38χρονος. Μέσα στα φίλτρα του αεραγωγού βρέθηκαν κρυμμένα 1 κιλό ηρωίνης σε δύο συσκευασίες και σχεδόν 70 γραμμάρια κοκαΐνης.

          Χαρακτηριστική, πάντως, είναι η σύνδεση των δύο υποθέσεων, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος που συνελήφθη χθες, εκτός του είναι κάτοικος της περιοχής του Αγίου Φλώρου, είναι και συγγενής με συλληφθέντα στην προηγούμενη υπόθεση. Το δε αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε αγορασθεί την ίδια ημέρα στην Αθήνα στο όνομα της γυναίκας που είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα.

          Ίδια υπόθεση

          Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, έστησαν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο, στα διόδια της Βελιγοστής και ακινητοποίησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 26χρονος Ρομά, με  συνεπιβάτες τον 21χρονο αδελφό του και την 20χρονη σύντροφο του δεύτερου.

          Σε ειδική κρύπτη στο εσωτερικό της πόρτας της καρότσας του αγροτικού αυτοκινήτου ήταν κρυμμένες πέντε ανισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.840 γραμμαρίων, αλλά και κοκαΐνη βάρους 44 γραμμαρίων.

          Περίπου 20 μέρες μετά, προχθές το απόγευμα, με πανομοιότυπο τρόπο επιχειρήθηκε η εκ νέου μεταφορά στη Μεσσηνία σημαντικών ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών, αλλά και αυτή τη φορά τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ήταν εκεί περιμένοντας υπομονετικά και εμποδίζοντας για άλλη μια φορά το «λευκό» θάνατο να περάσει τα σύνορα του νομού.

          Ηρωίνη – Κοκαΐνη

          Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, έστησαν μπλόκο στο Νέο Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη, στο ύψος του σταθμού των διοδίων «Μάναρη» στην Αρκαδία.

          Όταν έφτασε στα διόδια το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, οι αστυνομικοί το ακινητοποίησαν.

          Έπειτα από επισταμένο έλεγχο οι αστυνομικοί σε ειδική κρύπτη εντός του φίλτρου του αεραγωγού της καμπίνας του αυτοκινήτου βρήκαν επιμελώς κρυμμένες και κατέσχεσαν δύο ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.002 γραμμαρίων και δύο ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 66,8 γραμμαρίων.

          Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, καθώς  και το ποσό των 365 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που κατείχε ο 38χρονος, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

          Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο 38χρονος είναι ξάδελφος με τους προηγούμενους συλληφθέντες, ενώ είχε αγοράσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε λίγες ώρες νωρίτερα στην Αθήνα στο όνομα της 20χρονης, που επίσης είχε συλληφθεί τότε.

          Ο 38χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα άλλα αδικήματα, ενώ στη Μεσσηνία έχει μετακομίσει περίπου τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς κατάγεται από την Κρήτη.

          Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, όπου του ασκήθηκε δίωξη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή αύριο Κυριακή. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.


Πηγή - πληροφορίες : https://www.tharrosnews.gr

 Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ