ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ: ΔΙΜΗΝΗ ΑΡΓΙΑ ΣΕ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ


Σε δίμηνη αργία έθεσε  ο μητροπολίτης Λέρου κ. Παϊσιος τον ιερέα  Μιχαήλ Κουκουβά   γιατί δεν τηρεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση  του κορoνοϊού. Μάλιστα αποφάσισε να κλείσει ο ναός επ΄ αόριστον ενώ ενημέρωσε σχετικά και την αστυνομία για την απόφαση.

Ο ιερέας ανήκει στον ναό του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου και είχε δεχτεί προειδοποιήσεις  αλλά όπως αναφέρεται στην επιστολή που του απέστειλε ο δεσπότης «δείχνει απειθής προς τους Νόμους του Κράτους σε ότι αφορά τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Σε έντονο ύφος ο κ. Παϊσιος αναφέρει: «Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πολλά προβλήματα  σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορονοϊού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επί της γής».

Ο μητροπολίτης εκτός της αργίας έκλεισε και τον ναό: «Μετά πολλής λύπης σου ανακοινώνω ότι, ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου Καλύμνου κλείνει επ΄ αόριστον και εσύ τίθεσαι σε δίμηνη αργία.  Ταύτα σου ανακοινώνω ότι με πόνο ψυχής, διότι δεν θα ήθελα να φτάσω ως πνευματικός προϊστάμενος σου σε τέτοιες αποφάσεις. Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό λαό και ιδιαιτέρως από  τους ενορίτες  του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου την κατανόησή τους , λόγω της απείθειας του ανωτέρω κληρικού να υπακούσει τους νόμους του κράτους».

Στην «απολογία του» προς τους πιστούς επισημαίνει: «Δεν είναι στην προθέση μου να κλείνω ναούς και να τιμωρώ κληρικούς ,αλλά αναγκάζομαι από τα γεγονότα , τα οποία καθημερινώς δημιουργούνται  στον χώρο της τοπικής Εκκλησίας και προκαλούν τον σκανδαλισμό του ευσεβούς Καλυμνιακού λαού .Ταύτα προς γνώση  και συμμόρφωση και άλλων κληρικών που ανθίστανται στους νόμους της Πολιτείας  και των ταπεινών υποδείξεων».

Τέλος , γνωστοποιεί σε όλους  ότι η επιστολή του προς τον ιερέας εκτός του ιερού κλήρου  κοινοποιείται  στον διοικητή του Α.Τ στον Λιμενάρχη Καλύμνου στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας  και τις άλλες τοπικές αρχές.


Πηγή - πληροφορίες : aegeanews.gr

 
Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ