ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΤΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, προκάλεσε η εισήγηση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, για την ανάθεση διεκπεραίωσης διαδικασιών για την αξιοποίηση κληροδοτημάτων του Δήμου σε δικηγορική εταιρία της Αθήνας αντί σε δικηγόρους της Καλαμάτας. Εντύπωση προκάλεσε αφενός η αντίδραση του Συμπαραστάτη, νομικού Γιώργου Φερετζάκη, που τόνισε ότι με την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής “προσβάλλονται οι νομικοί της περιοχής” και αφετέρου η επισήμανση του Βασίλη Τζαμουράνη, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, ότι η εταιρία στην οποία έγινε η ανάθεση είχε επιλεγεί και πέρσι από τη δημοτική αρχή για να αναλάβει, όταν θα χρειαζόταν, υποθέσεις του Δήμου. Εκτός από την εταιρία αυτή είχαν επιλεγεί και δικηγόροι της Καλαμάτας για να αναλάβουν υποθέσεις του Δήμου, όταν θα χρειαζόταν, όμως μετά τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, όταν η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι οι επιλογές έγιναν με κριτήρια στήριξης κοντινών προσώπων της δημοτικής αρχής, η απόφαση αυτή ανακλήθηκε…

Η εταιρία ζήτησε αμοιβή 6.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ προκειμένου να ελέγξει τους τίτλους ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκποίησης για σειρά ακινήτων των κληροδοτημάτων Παναγιώτη Δραγώνα και Αντωνίου Παπακωνσταντίνου ή όπου χρειάζεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποδοχής κληρονομίας και καταχώρησης στο κτηματολόγιο αλλά και να διερευνήσει τη δυνατότητα εκμίσθωσης μέχρι την εκποίηση.

Πρώτος αντέδρασε ο Συμπαραστάτης Γιώργος Φερετζάκης που τόνισε ότι αυτές τις διαδικασίες μπορούν να τις φέρουν εις πέρας οι νομικοί της Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, απάντησε ότι είχαν ανατεθεί διαδικασίες σε δικηγόρους της Καλαμάτας όμως δεν έφτασαν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και ακόμη υποστήριξε, προκαλώντας την πιο έντονη αντίδραση του Συμπαραστάτη, ότι ένας δικηγόρος στην Αθήνα μπορεί να “ελιχθεί” διαφορετικά σε σχέση με έναν δικηγόρο της Καλαμάτας, εννοώντας ότι ο δικηγόρος της Καλαμάτας θα πρέπει να κάνει ταξίδια στην Αθήνα για να διεκπεραιώσει τα θέματα. Επιπλέον ο Γιώργος Φάβας είπε ότι στη συγκεκριμένη εταιρία που γίνεται η ανάθεση εργάζονται δικηγόροι από τη Μεσσηνία.

Ο Γιώργος Φερετζάκης αντέδρασε τονίζοντας ότι και άλλες φορές έχουν ανατεθεί σε εταιρίες υποθέσεις χωρίς να πετύχουν αποτελέσματα, ενώ σημείωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης χαρακτήρισε “τεράστιο λάθος, μην το χαρακτηρίσω αλλιώς” το ότι ο Δήμος δεν εξάντλησε τις δυνατότητες που υπάρχουν στην Καλαμάτα για την ανάθεση αυτής της υπόθεσης.

Η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρία Οικονομάκου, δήλωσε κάθετα αρνητική με την εισήγηση της δημοτικής αρχής και με βεβαιότητα είπε ότι οι διαδικασίες που ανατίθενται στην εταιρία από την Αθήνα μπορούν να διεκπεραιωθούν από δικηγόρους της Καλαμάτας.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σαράντος Μαρινάκης, που έχει την ευθύνη για τα κληροδοτήματα, από την πλευρά του είπε ότι επιλέγεται εταιρία από την Αθήνα “για χρηστικούς λόγους”, επειδή δηλαδή τα θέματα πρέπει να διεκπεραιωθούν σε φορείς που βρίσκονται στην Αθήνα.

Πηγή – πληροφορίες: https://www.kalamatajournal.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ