“ΤΕΛΟΣ ” ΛΟΓΩ COVID Η ΧΡΥΣΗ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΤΩΝ 7.000.000 ΕΥΡΩ


Ματαιώθηκε,  όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, η πώληση ακινήτου της “χρυσής κληρονομιάς” Κάππα (Τζωρτζ Καππόπουλος από τους Κωνσταντίνους Άνω Μεσσηνίας), στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία θα έφερνε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έσοδα 7.000.000 ευρώ. Όπως είχε ανακοινωθεί από τον πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο, τον Οκτώβρη του 2020, “ουσιαστικά ολοκληρώθηκε” η πώληση μαρίνας και πολυκατοικίας στο Σαν Φρανσίσκο, εκ των οποίων το 50% της μαρίνας και το 37,5% της πολυκατοικίας ανήκουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ως περιουσιακά στοιχεία της κληρονομιάς Κάππα.

Τελικά όμως η πώληση ματαιώθηκε λόγω covid και συγκεκριμένα επειδή η πανδημία έχει μειώσει την οικονομική δραστηριότητα…

Ειδικότερα η διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας ανακοίνωσε σήμερα: “Σε ενημέρωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προχώρησε η Διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 15/2/2021, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το κληροδότημα «ΚΑΠΠΑ».

Μετά την τηλεφωνική και γραπτή επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον νέο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στον Άγιο Φραγκίσκο κ. Σωκράτη Σουρβίνο η Διοικήτρια ενημέρωσε το Δ.Σ ότι ο υποψήφιος αγοραστής του ακινήτου του κληροδοτήματος που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου, επί της οδού Market, αριθμ. 1651 απέσυρε την προσφορά του και ως εκ τούτου η διαδικασία πώλησης ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Προξένου οι συνθήκες που επέβαλε η πανδημία έχουν ως αποτέλεσμα την συνακόλουθη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, η οποία επηρέασε σημαντικά την αγορά ακινήτων στην συγκεκριμένη περιοχή, με συνέπεια να παρατηρείται έντονη πτώση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι προτιμότερο να τηρηθεί στάση αναμονής ούτως ώστε το εν λόγω ακίνητο να πωληθεί στην πλέον συμφέρουσα τιμή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καθώς η εκτίμηση είναι ότι το συγκεκριμένο κτήριο εξακολουθεί να διαθέτει σταθερή επενδυτική αξία. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση του κληροδοτήματος παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς από τον Πρόξενο, στον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο παρείχε την σχετική εξουσιοδότηση, και σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν εξελίξεις θα υπάρξει σχετική ενημέρωση”.

 

Πηγή - πληροφορίες : https://www.kalamatajournal.gr

 

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ