ΤΡΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΧΕΙΑ 79ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ COVID – ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ COVID ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ COVID


          Η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου ήταν σαφής. Ο 79χρονος, στον οποίο έγινε νεκροψία μετά από εκταφή, εμφανίζει τραύμα στην τραχεία και ανεξήγητες εκχυμώσεις στον αριστερό οφθαλμό.

          Λίγες ώρες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η εκταφή της σορού μετά από εσπευσμένο αίτημα της οικογένειας, η οποία είχε πληροφορηθεί από άτομο του Νοσοκομείου Κατερίνης πως ο ηλικιωμένος δεν είχε αποβιώσει από την καρδιά του και από Covid όπως τους είχαν πει, αλλά γιατί του τρύπησαν την τραχεία κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης.

          Οι εξελίξεις ήταν στη συνέχεια καταιγιστικές. Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος της νεκροψίας, η ιατροδικαστής-τεχνική σύμβουλος της οικογένειας κα. Κατερίνα Αποστολίδου μίλησε με το zougla.gr για τις διαπιστώσεις στις οποίες έφθασε μετά τη νεκροψία.

          «Φαίνεται ότι υπήρξε ένα πρόβλημα κατά τη διασωλήνωση. Πρέπει να επήλθε, τουλάχιστον όσο φαίνεται, γιατί περιμένουμε επιβεβαίωση από τα εργαστήρια, τραυματισμός της τραχείας και από εκεί άρχισαν οι επιπλοκές. Αυτό ήταν η αρχή του κακού. Ο ασθενής μετά δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και είχε πολλά προβλήματα. Περιμένουμε την επιβεβαίωση των εργαστηρίων, αλλά η τραχεία φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί. Επίσης φαίνεται μία εκχύμωση στον αριστερό οφθαλμό την ώρα που, όπως αναφέρεται στο ιστορικό, δεν ήταν τραυματισμένος όταν μπήκε στο νοσοκομείο, όπως λένε και οι συγγενείς» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αποστολίδου.

          Αυτό που μένει τώρα να διαλευκανθεί είναι γιατί η σορός έφερε εκχυμώσεις στον αριστερό οφθαλμό και -το σπουδαιότερο- πώς προκλήθηκε το τραύμα στην τραχεία. Μήπως πήγαν να διασωληνώσουν τον άτυχο ασθενή και λόγω λάθους τού επέφεραν θανατηφόρο τραύμα; Μήπως υπήρξε μία άλλου τύπου επέμβαση στον ασθενή κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του;

          Πάντως, όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, ο 79χρονος δεν απεβίωσε από Covid-19, ούτε από κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.


          «Ανεπαρκής ο ιατρικός φάκελος»

          Το zougla.gr, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επικοινώνησε και με τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Νίκο Διαλυνά, ο οποίος σημείωσε πως «κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών η αιτία θανάτου που αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη δεν είναι η σωστή».

          «Περιμένω και το επίσημο πόρισμα αλλά, όπως φαίνεται, ο ιατρικός φάκελος δεν είναι επαρκής. Αν ο εισαγγελέας δεν είχε δώσει εντολή για εκταφή και νεκροψία, θα είχαμε θάνατο που προήλθε από Covid. Μετά τα τελευταία δεδομένα περιμένω να πάρω τη νεκροψία εγγράφως και θέλω να δω από πού προήλθε το χτύπημα στο μάτι. Είναι κάτι το οποίο διερευνάται» τόνισε.

          Τι είχε προηγηθεί

          Όπως μετέδωσε το πρωί το zougla.gr, τις τελευταίες ημέρες εξελισσόταν στην Πιερία θρίλερ με τον θάνατο του 79χρονου, καθώς, ενώ η επίσημη αιτία θανάτου ήταν επιπλοκές στην καρδιά από κορωνοϊό, οι συγγενείς ζήτησαν -και τελικά πήραν- έγκριση να προβούν σε εκταφή, καθώς πιστεύουν πως πίσω από τον θάνατο του άνδρα δεν κρύβεται ο κορωνοϊός αλλά ιατρικό λάθος.

          Το ιστορικό

          Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όταν ο 79χρονος άνδρας, κάτοικος χωριού των Πιερίων, με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, νόσησε από Covid και χρειάστηκε να εισαχθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

          Ο άνδρας έμεινε στο νοσοκομείο μέχρι και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία στελέχη του ιδρύματος ενημέρωσαν τους συγγενείς του πως δυστυχώς ο άνθρωπος δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή λόγω της καρδιάς του (αντιμετώπιζε σχετικό πρόβλημα) σε συνδυασμό με την επιβάρυνση από τον κορωνοϊό.

          «Δεν πέθανε από την καρδιά του»

          Τα παράξενα άρχισαν να συμβαίνουν δύο ημέρες μετά την ταφή του άνδρα, όταν ένα άτομο από το Νοσοκομείο Κατερίνης προσέγγισε την κόρη του θανόντα και της εκμυστηρεύτηκε ότι ο πατέρας της δεν πέθανε από την καρδιά του, όπως γράφτηκε στο πιστοποιητικό θανάτου, αλλά ότι ο χαμός του οφειλόταν σε ιατρικό λάθος!

          Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη μήνυση που κατέθεσε η κόρη του άνδρα, το άτομο από το νοσοκομείο της είπε επί λέξει: «Τον τρύπησαν τον άνθρωπο στην τραχεία κατά τη διασωλήνωση».

          Όπως είναι λογικό, ο παραπάνω ισχυρισμός ανέτρεψε την εικόνα που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι συγγενείς, οι οποίοι κίνησαν νομικές διαδικασίες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιος φταίει τελικά για τον θάνατο του 79χρονου.


Πηγή - πληροφορίες : https://www.zougla.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ