ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ


          Η περίοδος της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, πέρα από τις όποιες δυσκολίες του καθένα από εμάς, μπορεί να γίνει ουσιαστικότερη μέσα από την καθημερινότητά μας.

          Το περιεχόμενο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής διαποτίζεται από βαθιά συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας με πένθος, συντριβή, μετάνοια και θερμή ικεσία για άφεση αμαρτιών μας.

          Η αγάπη του Θεού είναι τόσο μεγάλη, που καμιά αμαρτία, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορεί να την εμποδίσει, φτάνει όμως να υπάρξει αληθινή μετάνοια. Ο Θεός περιμένει από εμάς να κάνουμε το πρώτο βήμα της μετάνοιας για να κάνει Εκείνος όλα τα υπόλοιπα βήματα.

.         Όλοι εμείς οι άνθρωποι του «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»  και ιδιαίτερα η δυναμική συντακτική ομάδα της ενημερωτικής σελίδας μας:

          Με ιδιαίτερη αγάπη σας ευχόμαστε μέσα από την φετινή Αγία Τεσσαρακοστή να φτάσουμε να εορτάσουμε μαζί με την Ανάσταση του Χριστού μας και την Ανάσταση του Έθνους μας, αλλά και να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού, που τόσο μας έχει ταλαιπωρήσει. Με ολόθερμες ευχές από καρδιάς και με δύναμη ψυχής ευχόμαστε σε όλους και όλες εσάς αγάπη, υγεία, χαρά, τύχη, ευτυχία και κάθε καλό και καρποφόρο στην ζωή σας.


    Ευχή του Οσίου Έφραίμ του Σύρου:

    «Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργίας, φιλαρχίας και άργολογίας μη μοι δως. Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης χάρισαί μοι τω σω δούλω. Ναι, Κύριε, Βασιλεύ, δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου ότι εύλογητός ει εις τους αίώνας των αιώνων. Αμήν»          Ακουστέ δυο εξαιρετικά τραγούδια :


          1. ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ -- ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


 

          2. ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ - ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ