ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ

ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ ΤΗΣ Τ.Κ ΜΙΛΑ.

Σας γνωστοποιούμε ότι το βίντεο που έχει αρχικά αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο Ραμοβούνι Μεσσηνίας. Ο "λαβωμένος" ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στον τόπο της γέννησης του. - YouTube, (https://www.youtube.com/watch?v=2k9ynn8f8hY) και έχει αναπαραχθεί από πολλά site, σας ενημερώνουμε ότι η λήψη του έχει πραγματοποιηθεί περίπου εννέα μήνες πίσω (2ο τριμήνου του 2020) και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και την τωρινή κατάσταση του μνημείου του “Γέρου του Μοριά”.

Αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει προβεί σε αντικατάσταση των μαρμάρων του μνημείου που είναι τοποθετημένος ο ανδριάντας του ήρωα της επανάστασης του 1821 αλλά και σε άλλες ενέργειες όπως καθαρισμός του αγάλματος και του προαύλιου χώρου κλπ.  Να σημειωθεί ότι από την κατασκευή του ανδριάντα και μετά κανένας άλλος φορέας και δημόσια αρχή δεν είχαν ασχοληθεί με το χώρο αυτό.

Επίσης, για το λόγο ότι το μνημείο και ο περιβάλλοντας χώρος του, θα πρέπει να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια και όχι μόνο τώρα που εορτάζονται τα 200 χρόνια από την επανάσταση, ο Δήμος έχει ήδη ωριμάσει τις σχετικές μελέτες και την ερχόμενη εβδομάδα υποβάλλει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» που αφορά την μελέτη και το έργο ανάπλασης που εστιάζει στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου με φωτισμό και αστικό εξοπλισμό συνολικού Προϋπολογισμού 150.000 €.  Ήδη για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου η Επιτροπή Ελλάδα 2021 έχει δώσει την έγκρισή της για την υποβολή της πρότασης μας.

Εδώ και καιρό, το μνημείο και ο ανδριάντας στο Ραμοβούνι, είναι όπως αρμόζει στον μεγαλύτερο ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Η ημέρα εορτασμού της επετείου γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που θα λάβει χώρα την 4 Απριλίου 2021 θα γίνει όπως αρμόζει.

Όπως καταλαβαίνεται το συγκεκριμένο βίντεο και ρεπορτάζ αδικεί τις προσπάθειες αυτής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Οιχαλίας.
 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ