ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ «ΑΡΡΩΣΤΙΑ» - ΕΔΕΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (video)


          Το φορτηγό πλοίο Elbeik, που μεταφέρει 1.780 βοοειδή, κατέληξε να δέσει ανοιχτά της Καλαμάτας το πρωί της Τρίτης 9 Μαρτίου, μετά από δύο μήνες περιήγησης στη Μεσόγειο.

          Αυτό έγινε λόγω της απαγόρευσης όλων των υπόλοιπων χωρών στην εκφόρτωση των ζώων, με τον φόβο ότι έχουν μολυνθεί από καταρροϊκό πυρετό.

          Το χρονικό της περιπέτειας του Elbeik

          Όλα ξεκίνησαν για το Elbeik περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2020, όταν το σημαίας Τόγκο Elbeik και το πλοίο Karim Allah σημαίας Λιβάνου ανέλαβαν τη μεταφορά των βοοειδών, από την Ταραγόνα και την Καρθαγένη της Ισπανίας προς τη Λιβύη και την Τουρκία, αλλά απαγορεύτηκε ο κατάπλους τους στη Σαρδηνία και σε λιμάνια της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Κύπρου.

          Πώς βρέθηκε στην Ελλάδα – Η παρέμβαση της επίτροπου Υγείας

          Αυτά τα συνεχή απανωτά απαγορευτικά ανάγκασαν το Elbeik να επιστρέψει προς την Ισπανία. Ωστόσο, η Κύπρια επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, ζήτησε από την Ελλάδα να φροντίσει για τον ανεφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα του Elbeik.

          Έτσι μετά τον ανεφοδιασμό του πλοίου σε καύσιμα στους Λιμένες της Κρήτης, το Elbeik κατευθύνθηκε προς την Καλαμάτα για τρόφιμα και ζωοτροφές με το κεντρικό λιμεναρχείο της Καλαμάτας και κλιμάκιο της κτηνιατρικής υπηρεσίας να στήνουν επιχείρηση για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών διαδικασιών κατά τον ανεφοδιασμό λόγω των φόβων της πιθανής ασθένειας των ζώων.

          Πλέον, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πλοίο μόλις λάβει όλες τις προμήθειες σε τρόφιμα και ζωοτροφές θα αναχωρήσει με κατεύθυνση προς την Ισπανία. Καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα εξελίσσεται ένα ακόμη θρίλερ που θα αφορά στην τύχη των ζώων.

          Με δεδομένο πως, όπως αναφέρει ο Guardian, έχουν ήδη πεθάνει κάποια από τα ζώα κατά την διάρκεια του ταξιδιού, ανακύπτει ζήτημα ευρύτερης δημόσιας υγείας και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

          Οι ισπανικές αρχές επιθυμούν την θανάτωσή τους, ενώ οι ιδιοκτήτες των ζώων αναζητούν λύσεις προκειμένου να αγοραστούν από τρίτο και να μην υποστούν σε νέα οικονομική ζημία.

          Ο Guardian σημειώνει πως εκπρόσωποι του Karim Allah και του Elbeik κατηγόρησαν τους υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας για την κακή τους κατάσταση.

          Η όλη περιπέτεια αυτή με το πλοίο έχει απασχολήσει διεθνή ΜΜΕ, ενώ πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος έχει αναλάβει και η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση CIWF για την ευημερία των ζώων κτηνοτροφικών μονάδων.


Πηγή - πληροφορίες : https://www.aftodioikisi.gr

 


  

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ