ΚΟΣΜΗΣΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΑΙΝΕΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΑΛΑΛΑΓΜΟ (video)


Παρακολουθήστε την Ακολουθία της β' στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου  στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Αλμυρού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  Πρωτοψάλτης είναι  ο  μουσικολόγος Μιχαλακόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος  ενώ ήταν στρατιώτης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά»  Καλαμάτας,  κόσμησε ως Πρωτοψάλτης  το αναλόγιο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Πλατέος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας,  τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά του 2005. Καταπλήσσοντας, όσους είχαμε την χαρά και την τιμή να τον απολαύσουμε, αν και μας έχει υποσχεθεί να έρθει κοντά μας και να ψάλλει, αλλά δυστυχώς, οι συνθήκες δεν το έχουν επιτρέψει και ελπίζουμε στο προσεχές μέλλον να μας κάνει την τιμή και να ξανά έρθει στο χωριό μας και να κοσμήσει το αναλόγιο του ιστορικού ναού μας.

          Είχε ψάλλει μαζί του  ο καλλίφωνος  Λαμπαδάριος ο σήμερα πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης  Θεοδώρου, εφημέριος  τώρα  του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Στεφάνου στον Άγιο Στέφανο Αττικής, ο οποίος ήταν και αυτός στρατιώτης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά»  Καλαμάτας. 

Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι τον μεγαλόπρεπη Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Αλμυρού Βόλου,  τον κατασκεύασε ως πρωτεργάτης εκ θεμέλιων, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας  Δημήτριος Ζαρίφης, ο οποίος διατηρεί φιλικές και πνευματικές  σχέσεις με το χωριό μας Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας και με την  έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας και, μάλιστα, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Μιχαλακόπουλος Κωνσταντίνος είναι Μουσικολόγος, εκπαιδευτικός μουσικής και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Αλμυρού Μαγνησίας.

Ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής σε ηλικία 8 ετών με δάσκαλο τον Κ. Νικολέρη. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια συνδέθηκε στενά με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ. Χ. Ε. Χαρίλαο Ταλιαδώρο, με τον οποίο συνέβαλλε σε διάφορες πανηγύρεις ναών στον ελλαδικό χώρο.

Είναι διπλωματούχος Β.Μ. με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ.

 Ζει στον Αλμυρό Μαγνησίας και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

 

Δείτε το video:

Το video  με την Ακολουθία των β΄ Χαιρετισμών ξεκινά μετά το 11:49 …!!! Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ