Η ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΣΕΦ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΣΕ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΑΡΡΟΣ»


Στόχος της η προβολή της περιοχής μαγειρεύοντας με τοπικά προϊόντα

Στο παρελθόν είχαμε παρουσιάσει την Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, μια σεφ ή, καλύτερα, μαγείρισσα, όπως η ίδια προτιμά, η οποία έχει μπει επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης εδώ και 14 χρόνια. Ήταν αυτή που έμαθε τους ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη να τρώνε γουρουνοπούλα, γεύση που τους εντυπωσίασε.

Πλέον η Αδαμαντία έχει επιστρέψει στην Καλαμάτα και εργάζεται σε κατάστημα εστίασης της πόλης, όμως στον ελεύθερο χρόνο της αφήνει την κουζίνα, παίρνει ένα γκαζάκι, όσα τρόφιμα χρειάζεται, καθώς και τα απαραίτητα σκεύη, και μαγειρεύει σε ξεχωριστά σημεία της Μεσσηνίας. Στόχος της, όπως μας είπε, είναι να προβάλει το νομό.

Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της για αυτή την πρωτοβουλία, αλλά δεν περιοριστήκαμε σε αυτό. Μιλήσαμε ακόμα για τη μαγειρική και το επάγγελμα του μάγειρα, πώς πέρασε η ίδια την καραντίνα και άλλα θέματα.

Σας είχαμε αφήσει στη Θεσσαλονίκη, όπου μάλιστα μεταφέρατε τη γουρουνοπούλα… Τι ακολούθησε από τότε;

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη έμεινα για τρία χρόνια. Ο κόσμος εκεί έμαθε την γουρουνοπούλα και στήριξε την προσπάθεια που έκανα, και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Έκλεισε ένας όμορφος κύκλος και έτσι πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην πόλη μου. Επέστρεψα πέρυσι το Μάρτιο, οπότε έπεσα ακριβώς πάνω στην καραντίνα.

Τέλη Μαΐου που άνοιξε ξανά η εστίαση εργάστηκα σε ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο στη Μικρά Μαντίνεια, όπου επιδιώξαμε και καταφέραμε να κάνουμε μια στροφή προς την πιο μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Όταν τελείωσε η σεζόν, ξεκίνησα να εργάζομαι στο Platea, στο κέντρο της πόλης, όπου δουλεύω μέχρι και σήμερα.

Για να δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ, video και φωτογραφίες από την εξαιρετική  συντοπίτισσα μας σεφ Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, κάντε κλικ εδώ:

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr


 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ