ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΜΟΖΑΜΒΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

          Εκοιμήθη το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου 2021 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

          O μακαριστός ιεράρχης βρέθηκε στην οικεία του στο Μαπούτο λιπόθυμος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

          Νοσηλεύτηκε στην εντατική με υψηλή πίεση και σήμερα το μεσημέρι εξέπνευσε από πνευμονικό οίδημα.

          Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του μακαριστού θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για την εξόδιο ακολουθία.

          Τοποτηρητής της Μητροπόλεως, ανέλαβε ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

          Τέλος, να σημειωθεί ότι Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συγκινημένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου κυρού Χρυσοστόμου.

          Η έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων μας, εκφράζει τις βαθύτατες θέρμες συλλυπητήριες ευχές προς το παλαίφατο πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ιδιαίτερα στον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο για τον αδόκητο θάνατο του λίαν αγαπητού μας φίλου κυρού Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φίλος του χωριού μας και αναγνώστης της ενημερωτικής σελίδας μας, αλλά και ιδιαίτερα φίλος και πνευματικός αδελφός της οικογένειας Βασιλείου και Μαριάννας Γεωργιόπουλου, καθώς επισκεπτόταν συχνά την Μητρόπολη Μεσσηνίας και ελάμβανε μέρος σε ακολουθίες και πανηγύρεις. Προσευχόμαστε ο τριαδικός Θεός της αγάπης και ο αναστημένος Ναζωραίος να τον ανάπαυσει και η Παναγία η Βουλκανιώτισσα να μεσιτεύσει για την ψυχή του.

 

          Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος Καραγκούνης):

 

          Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος Καραγκούνης) εγεννήθη στην Τιθορέα Φθιώτιδος το 1960.

 

          Είναι πτυχιούχος της επταταξίου Ιερατικής Σχολής Λαμίας, της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

          Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1986. Υπηρέτησε ως Εφημέριος, Προϊστάμενος, Ιεροκήρυξ και Κατηχητής στις Ιερές Μητροπόλεις Φθιώτιδος και Περιστερίου. Απεσπάσθη το 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και διορίσθηκε Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου "των σκλάβων" στην Τρίπολη της Λιβύης και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

 

          Τον Νοέμβριο του 2008 διορίσθηκε Προϊστάμενος στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καϊρου και Εφημέριος στην Θεοβάδιστη Ιερά και Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου.

 

          Το 2013 επανήλθε στην Λιβύη ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τριπόλεως.

 

          Την 26η Νοεμβρίου 2014, τη προτάσσει της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Βοηθός Επίσκοπος Βερενίκης, χειροτονηθείς υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, την 6η Δεκεμβρίου 2014 στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου Καϊρου. Την 24η Νοεμβρίου 2015, προτάσσει της Α.Θ.Μ. εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Επίσκοπος Μοζαμβίκης.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ