ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ


Την απόλυτη υποκρισία των πολιτικών Αρχών των Κατεχομένων αλλά και του καθεστώτος Ερντογάν αποκαλύπτει η πληροφορία πως εκατοντάδες χιλιάδες Τουρκοκύπριοι έχουν στην κατοχή τους ελληνοκυπριακά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και ταυτότητες.

Ο ίδιος ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Κατεχομένων και του Ψευδοκράτους Τατάρ, ο πρωθυπουργός του, καθώς και τα μέλη του ψευδοϋπουργικού συμβουλίου του διαθέτουν ελληνοκυπριακά ταξιδιωτικά έγγραφα για να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ανάγκης, δηλαδή αν τα δικά τους τουρκοκυπριακά ή τουρκικά έγγραφα δεν είναι επαρκή για την ασφάλειά τους ή την ασφαλή μετακίνησή τους.

Πρόκειται για την επιτομή της υποκρισίας από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ερντογάν προ ημερών χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Κυπριακής Δημοκρατίας μη αξιόπιστους και ψεύτες.

Εάν, λοιπόν, οι επίσημοι φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας κρίνονται αναξιόπιστοι από τον Ερντογάν, τότε πώς τα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας κρίνονται αξιόπιστα όχι μόνο από τους απλούς πολίτες Τουρκοκυπρίους, αλλά και από τη δήθεν εθνικιστική-ανεξάρτητη-υποταγμένη στον Ταγίπ Ερντογάν πολιτική ηγεσία των Τουρκοκυπρίων;

Αν αυτή η στάση δεν είναι υποκριτική, τότε κάποιος από την πολιτική ηγεσία των Τουρκοκυπρίων αλλά και από το καθεστώς Ερντογάν θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει υποκρισία.

Επί της ουσίας η αποκάλυψη αυτή περιγράφει με τον δραματικότερο τρόπο τον ενδόμυχο και διαρκή φόβο των Τουρκοκυπρίων κάποια στιγμή να βρεθούν απροστάτευτοι κάτω από την «μπότα» των εποίκων και του τουρκικού στρατού χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να διαφύγουν. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν φροντίσει να έχουν πάντοτε κάτω από το μαξιλάρι τους μία ταυτότητα ή ένα διαβατήριο, μία ληξιαρχική πράξη ή κάποιο άλλο επίσημο έγγραφο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει.

Όπως έγινε πλέον γνωστό, τόσο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ, όσο και το σύνολο σχεδόν του λεγόμενου υπουργικού του συμβουλίου αλλά και περίπου 160.000 Τουρκοκύπριοι φέρονται, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε μετά τη διαμάχη που ξέσπασε από το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος απευθύνθηκε στους Τουρκοκύπριους χρησιμοποιώντας τη φράση «αγαπητοί μου συμπολίτες».

Στη δήλωση αυτή ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έφερε αντιρρήσεις, λέγοντας πως οι Τουρκοκύπριοι είναι ανεξάρτητοι και κυρίαρχοι. Όμως, όπως αποδείχθηκε, μόνο κυρίαρχοι δεν είναι, αφού και ο ίδιος ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαθέτει έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ