ΆΝΤΟΝΙ ΦΑΟΥΤΣΙ: ΟΙ ΗΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΧΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ


Ο Αμερικανός γκουρού της Επιδημιολογίας, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα επιδημιών και λοιμώξεων και βασική αναφορά του αμερικανικού ιατρικού συστήματος κατά την περίοδο της πανδημίας, ο Άντονι Φάουτσι, αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για μια περίοδο πέντε ετών προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας είναι ή όχι σε θέση να προσβάλουν το ανθρώπινο είδος.

Ο Φάουτσι αποκάλυψε και άλλες λεπτομέρειες. Όμως, πριν προχωρήσουμε σε αυτές, να θυμίσουμε ότι πριν από 24 ώρες αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και ο ίδιος ο Φάουτσι εξέφρασαν την άποψη πως το συγκεκριμένο κινεζικό ινστιτούτο ενδεχομένως να είναι υπαίτιο της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 αφού τουλάχιστον τρεις ερευνητές του παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου τον Νοέμβριο του 2019.

Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, τα 600.000 δολάρια δόθηκαν από τον κρατικό αμερικανικό οργανισμό που καθορίζει τις πολιτικές για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών, δηλαδή το National Institute Of Allergy and Infectious Diseases, του οποίου προΐσταται ο ίδιος ο Φάουτσι. Τα κονδύλια διοχετεύτηκαν σε ένα γκρουπ με την ονομασία EcoHealth Alliance, το οποίο και έδωσε τα χρήματα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Ωστόσο, βάσει άλλων αναφορών και όπως έχει δημοσιεύσει η «Ζούγκλα» κατά το παρελθόν, δόθηκαν 7,4 εκατομμύρια σε δύο δόσεις των 3,7 εκατ.

Ο ίδιος ο Φάουτσι δικαιολογεί την απόφαση του ινστιτούτου του οποίου προΐσταται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήταν παράβαση καθήκοντος αν δεν διερευνούσαμε το ζήτημα αυτό και ο μόνος τρόπος για να το κάνεις είναι να μεταβείς στην πηγή των γεγονότων», ενώ πρόσθεσε στο τέλος πως η πηγή του γεγονότος είναι πως η νόσος SARS το 2000 ξεκίνησε πάλι από την Κίνα και από τις περίφημες νυχτερίδες.

Οι αποκαλύψεις του Άντονι Φάουτσι ακούστηκαν κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας σε κοινοβουλευτική υποεπιτροπή που εξετάζει τα οικονομικά ζητήματα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, ο Άντονι Φάουτσι με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαίωσε την άμεση επιστημονική και χρηματοδοτική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και του συγκεκριμένου κινεζικού ινστιτούτου, το οποίο ελέγχεται για τη διασπορά του ιού Covid-19 με αποτέλεσμα την πρόκληση της πανδημίας.

 «Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο Fairfax στη Βιρτζίνια, γι’ αυτό είχαμε μία ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες που είναι παγκοσμίως ειδήμονες για τον κορωνοϊό και το πράξαμε μέσω μίας δωρεάς προς την EcoHealth» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών. Ήταν ένα μέτριο ποσό. Ο στόχος ήταν να μελετηθεί η αλληλεπίδραση ανθρώπου και ζώου και να καθοριστεί εάν αυτές οι νυχτερίδες είναι δυνατόν να μολύνουν τον άνθρωπο».

 

Η απάντηση της Κίνας

Τα σχόλια που έκανε ο Φάουτσι το τελευταίο διάστημα έχουν ενοχλήσει σφοδρά την Κίνα, κάτι που αποτυπώνεται στον Τύπο της χώρας. «Οι αμερικανικές ελίτ έχουν εκφυλιστεί ηθικά και ο Φάουτσι ανήκει σε αυτές» έγραψε στο κύριο άρθρο του ο διευθυντής της υπό κρατικό έλεγχο εφημερίδας Global Times.

Η Κίνα διαψεύδει κατηγορηματικά εδώ και μέρες τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου για το εργαστήριο της Oυχάν. Μάλιστα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι τα ρεπορτάζ δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα, ενώ ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιολογίας της πόλης τα χαρακτήρισε «ολοκληρωτικά ψευδή».

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ