ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.


          Για ενημέρωση όλων όσων δεν το γνωρίζουν, στον παραπάνω Ι. Ναό τής Παναγίας (3η φωτ.), όπου υπάρχει μεγάλο προσκυνητάρι τού Αγίου Λουκά (1η φωτ.), μέχρι να ολοκληρωθεί το Παρεκκλήσι Του που ετοιμάζεται κάτω από αυτόν, ο Άγιος τιμάται εδώ και πολλά χρόνια, και η Χάρη Του, εξαιτίας των πολλών θαυμάτων Του, όπως μαρτυρούν και τα τάματα που βλέπουμε στην Εικόνα Του, διαδίδεται όλο και περισσότερο στο Ν. Μεσσηνίας κι αμέτρητοι πιστοί περνούν από ΄κει κάθε χρόνο για να τον προσκυνήσουν, να προσευχηθούν για τα προβλήματά τους, να προσφέρουν τα τάματά τους, να παρακολουθήσουν τις Παρακλήσεις Του (κάθε Τετάρτη απόγευμα) και να τον τιμήσουν όταν γιορτάζει (11/6 και 15/12 που τιμάται η επέτειος ενθρόνισης της Ι. Εικόνας Του στον παραπάνω Ι. Ναό).

 

          Το φετεινό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εορτασμού τής μνήμης Του είναι το παρακάτω:

          - 10 Ιουνίου, Πέμπτη απόγευμα :  Ι. ΑΓΡΥΠΝΙΑ. Ώρα έναρξης 8.00΄.

          - 11 Ιουνίου, Παρασκευή πρωί   : Θ. Λειτουργία (7.00΄-10.00΄ π.μ.).

          - 11 Ιουνίου, Παρασκευή απόγευμα: Παράκληση και Ι. Ευχέλαιο (7.00΄ μ.μ.).

          Για ο,τιδήποτε άλλο μπορείτε ν' απευθύνεσθε στον Ιερέα, στο τηλέφωνο του Ι. Ναού (27210/24654)

.

          ΤΡΟΠΑΡΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ

          Ως Ιεράρχης του Χριστού αιγληφόρος, και ιατρός των ασθενούντων μερόπων, και πρεσβευτής Λουκά προς τον Φιλάνθρωπον, τους επιζητούντας Σου, την θεόσδοτον χάριν, με ελλείπεις Άγιε, από πάσης ανάγκης, και χαλεπών του βίου αναγκών, διαφυλάττων ταις θείαις πρεσβείαις Σου (Ήχος δ΄. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ).

Αμήν!

 

          ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΥΚΑ, ΔΥΣΩΠΟΥΜΕΝ ΣΕ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΠΑΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΊΟΥ, ΙΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΣΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΦΩΤΙΣΕΩΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΗΜΩΝ. ΑΜΗΝ!Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ