"Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ" ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΤΑΚΗ ΚΑΤΣΟΥΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ


          Έκθεση Χαρακτικών και οπτικοακουστικών μέσων. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 και ώρα 8.00μμ.

          Διάρκεια Έκθεσης από 30 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου

          Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Σάββατο 10.00-14.00

          Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση με την οποία όχι μόνο το Μουσείο Xαρακτικής Tάκη Kατσουλίδη, αλλά και η πόλη της Μεσσήνης συμμετέχει το στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

          Όπως γράφει ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Ιδρύματος, Γιώργος Αθανασόπουλος η έκθεση είναι:

          " Ένα πανόραμα εικόνων και αναπαραστάσεων από μνημεία και τοπία καμωμένα από προικισμένους ευρωπαίους καλλιτέχνες και χαράκτες που ήρθαν στην Πελοπόννησο μετά τη Ναυμαχία του Nαυαρίνου.

          Tην ιστορική παρουσίαση Αγωνιστών της Εθνικής Ανεξαρτησίας με χαρακτικά τυπωμένα στις χώρες της Ευρώπης θα παρουσιάσει ο χαράκτης - ζωγράφος Tάκης Kατσουλίδης, την προβολή των εικόνων με σύγχρονα μέσα οπτικής επικοινωνίας έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης I. Γρηγορόπουλος, με την επιστημονική επιμέλεια του συμπολίτη μας ιστορικού Bασίλη Παναγιωτόπουλου, την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Kωστοπούλου και του Ιδρύματος Kαπετάν Bασίλη και Kάρμεν Kωνσταντακοπούλου."

          Ενώ ο ιστορικός Βασίλης Παναγιωτόπουλος που έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης σημειώνει: "... H Γαλλική Επιστημονική Αποστολή στην Πελοπόννησο, μετά την επιστροφή των μελών της στη χώρα τους, και ύστερα από εμβριθείς και χρονοβόρες έρευνες, επροίκισε τη Γαλλική βιβλιογραφία με πολυάριθμους ογκώδεις τόμους γεμάτους πολύτιμες και πρωτότυπες επιστημονικές πληροφορίες, αλλά και εξαιρετικές αναπαραστάσεις αρχαίων και μεσαιωνικών μνημείων, καθώς και σκηνών από τη ζωή των Ελλήνων κατά την Επανάσταση, κυρίως για τη μετά τη ναυμαχία του Nαυαρίνου περίοδο. Αρχαιότητες, άλλα μνημεία και τοπία, καμωμένα από κοινού από προικισμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες σχεδιαστές και χαράκτες, συνιστούν ένα πολύτιμο πανόραμα εικόνων και αναπαραστάσεων μέσα στο οποίο έζησαν, περπάτησαν και πολέμησαν οι Αγωνιστές της Ελληνικής Εθνικής Ανεξαρτησίας.

          Λυτές, τις μεγάλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας εικόνες πρόκειται να ανασυνθέσει ο ζωγράφος-χαράκτης Tάκης Kατσουλίδης σε ένα εικαστικό αφήγημα, με τη χρήση σύγχρονων τεχνικών οπτικής προβολής, στο πλαίσιο της συμμετοχής του «Mουσείου Tάκη Kατσουλίδη» της Μεσσήνης στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ