Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την πραγματοποίηση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ τον Ιούνιο του 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα και ευλογία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου «Εκκλησία και Πολιτισμός» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, διήμερο Διαδικτυακό Συνέδριο, με θέμα: «Ακούοντας τον λόγον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας σήμερον», στις 25 και 26 Ιουνίου τ.ε., και ώρα 11:00 π.μ., με στόχο την περαιτέρω διαφώτιση των συνειδήσεων και την ενημέρωση για το ιερό έργο, το οποίο ενσωματώνεται πλήρως ως απάντηση και στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα των καιρών.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος ΟΑΚ, Γεώργιος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Ιωάννης Μαλανδράκης, Δήμαρχος Πλατανιά και Ιωάννης Αμανατίδης, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ομιλητές θα είναι οι: Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος,  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Αθανάσιος Βλέτσης, Καθηγητής Συστημικής Θεολογίας του Τμήματος Ορθόδοξης Θεολογίας του Ludwig Maximilian Πανεπιστημίου του Μονάχου, Θεόδωρος Γιάγκου, Κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Θρησκείας και της Ηθικής στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος και π. Χρήστος Φιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ.

Επιπλέον, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιουνίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα, στην οποία θα συντονίζει ο κ. Γεώργιος Στριλιγκάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, με συμμετέχοντες τους: Αρσένιο Αρσενάκη, ΜΔΕ Θεολογίας, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτριο Χοϊλού, Δρ Θεολογίας – Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και Γεώργιο Μέμο, Εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων.

Η παραπάνω Διαδικτυακή Διημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση).

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ