ΧΑΡΙΤΣΗΣ – ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ ΤΗ “ΘΑΤΣΕΡΙΚΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ” ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ


Ανεβαίνουν οι τόνοι της κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο και τις κυβερνητικές επιλογές. Από την Καλαμάτα Αλέξης Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στάθηκαν σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα επικρίνοντας την ακολουθούμενη πολιτική, αλλά και εστιάζοντας στα της επίσκεψης Μητσοτάκη για τη Μεσσηνία, σημειώνοντας πως δεν προσέφερε τίποτε…

Χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, στο “Καφέ Σινέ”, σε μία ανοιχτή συγκέντρωση τονίστηκε από τους κεντρικούς ομιλητές ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με τη “θατσερική νεοφιλελεύθερη πολιτική της”, εξυπηρετεί συγκεκριμένα μεγάλα συμφέροντα και κάνει όλο και πιο σκληρές της συνθήκες διαβίωσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισαν, με το αντεργατικό νομοσχέδιο, με το νέο πτωχευτικό κώδικα, με το νόμο για την εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια, με τις εξαγγελίες για κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας και με τα άλλα νομοθετήματά του. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσαν τον κόσμο απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η νέα προγραμματική πρόταση του οποίου, διαβεβαίωσαν, δημιουργεί θετική προοπτική για την πλειοψηφία των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας…

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Μακρής, μίλησαν και απάντησαν σε ερωτήσεις στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ενώ νωρίτερα έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της κομματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα.

Ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η πολιτική της ΝΔ μεγαλώνει τις ανισότητες σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και προς όφελος συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων. Είπε ότι από την αρχή της θητείας της η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας και με την πολιτική της δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε ότι η πολιτική αυτή είναι προσχεδιασμένη και μάλιστα υποδεικνύεται και από το λεγόμενο Σχέδιο Πισσαρίδη. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, κινείται και το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς έχουν ήδη αποκλειστεί από αυτό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη πολιτική η εικόνα για τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα σημειώσει η χώρα το επόμενο διάστημα δεν θα αφορά τελικά τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία αλλά κάποιους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, γιατί ο πλούτος που θα παραχθεί δεν θα διανέμεται σε όλους.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πρόσθεσε ότι η πολιτική αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι στην αντίθετη πλευρά της πολιτικής που ακολουθούν οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρώπης, ακόμη και οι πιο συντηρητικές και ακόμη πιο πολύ είναι σε αντίθεση με την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το νέο του πρόγραμμα, που ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στις αρχές του μήνα, αντιπαραθέτει τη στήριξη του κόσμου της εργασίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δημιουργεί την ελπίδα και τη θετική προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, τη Δευτέρα. Τόνισε ότι δεν προέκυψε τίποτα το ουσιαστικό για τον τόπο, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρουσίασε κανένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μεγάλων έργων του Νομού, τα οποία είπε ότι στα δύο χρόνια της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ είναι εντελώς στάσιμα.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι το κλίμα έχει αλλάξει, οι πολίτες είπε ότι εκδηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους με τις πολιτικές της κυβέρνησης, όπως το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Γίνονται, ανέφερε, κοινωνικές διεργασίες που το επόμενο διάστημα θα εκφραστούν και πολιτικά.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνέχισε, είναι να έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές και να επιδιώξει τη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση, διχάζει, εφαρμόζει τιμωρητική πολιτική αντί να προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες, αλλάζοντας την πολιτική της, για τη βελτίωση των ποσοστών εμβολιασμού. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εμβολιασμούς, από την αρχή έβαλε πλάτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημείωσε ωστόσο ότι η πολιτική επιβολής από την κυβέρνηση για την αύξηση των εμβολιασμών θα οδηγήσει σε αύξηση των απολύσεων των ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τόνισε ότι στο Δημόσιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία η αποστέρηση μισθού εργαζομένου.

Η βουλευτίνα ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας έχουν ανακοινώσει ότι θα καταργηθεί ο ανεργατικός νόμος Χατζηδάκη, θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, θα στηριθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κ.ά

Ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, Γιώργος Μακρής, μεταξύ άλλων τόνισε ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται το επόμενο διάστημα έκρηξη απολύσεων και των ποσοστών της ανεργίας, κατά συνέπεια μείωση της κατανάλωσης και υπονόμευση της προσπάθειας ανάταξης της οικονομικής κατάστασης για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

 

Πηγή – πληροφορίες: http://focus-radio.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ