ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΑΓΑΛΜΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΩΝ.! - ΈΚΑΝΕ ΤΟΝ ΆΗ ΓΙΩΡΓΗ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΝΤΕΝ


Εδώ και 500 χρόνια, το ξύλινο άγαλμα του Αγίου Γεωργίου που κοσμεί ένα παρεκκλήσι στην ισπανική πόλη Εστέλα δίνει μια αδιάκοπη, σιωπηλή μάχη με τον αιώνιο αντίπαλό του, τον δράκο.

 Σήμερα ωστόσο το διάσημο στην περιοχή άγαλμα αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα, αφού μετά τη συντήρησή του από έναν άσχετο συντηρητή, θυμίζει περισσότερο τον «Τεν τέν» παρά τον Άγιο της χριστιανικής πίστης.

Η απόπειρα να «ανανεωθεί» το ανεκτίμητο κειμήλιο της εκκλησίας κατέληξε σε φιάσκο, και θυμίζει την αντίστοιχη καταστροφή της εικόνας «Ecce Homo», πάλι στην Ισπανία, πριν από έξι χρόνια.

 Για την αποκατάσταση του αγάλματος χρησιμοποιήθηκαν τελείως λάθος υλικά, όπως ακατάλληλες μπογιές και γύψος που το κατέστρεψαν ολοσχερώς.

Το άγαλμα και αυτή τη φορά ανέλαβε να «φρεσκάρει» ένας ερασιτέχνης συντηρητής (δάσκαλος χειροτεχνίας σε τοπικό σχολείο) με ολέθρια αποτελέσματα. Έτσι, ο Άγιος Γεώργιος του 16ου αιώνα μετατράπηκε σε έναν ροδομάγουλο νεαρό με φανταχτερή πανοπλία, που ξενίζει με την εμφάνισή του τους πιστούς. Ο δήμαρχος της Εστέλα είναι εξάλλος με την καταστροφή του αγάλματος και ξεκίνησε έρευνα με το ερώτημα γιατί η Εκκλησία δεν ζήτησε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου προτού αναθέσει το έργο της συντήρησης σε ένα άτομο που – προφανώς – είναι άσχετο με τον χώρο.Πηγή – πληροφορίες:  Πρώτο Θέμα...

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ