ΚΑΤΕΥΟΔΩΣΑΝ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΡΙΝΑ ΤΗΝ " ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ".ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΦΙΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ (Φωτογραφίες και Video)


Διαφορετική ,κι όπως άλλωστε της άξιζε ήταν η εξόδιος ακολουθία  για το αηδόνι της δημοτικής Ελληνικής Μουσικής Φιλιώ Πυργάκη,  που άφησε χθες το μικρόφωνο για πάντα,  και σήμερα  αναπαύεται στην Αργειακή γη, όπου ζούσε  τα τελευταία χρόνια.

Στον Άγιο Νικόλαο Άκοβας συγκεντρώθηκαν οι δικοί της άνθρωποι και όσοι την αγαπούσαν και την αποχαιρέτησαν με τραγούδια που η ίδια τραγουδούσε και κλαρίνα από τον Μάγκα και άλλους καλλιτέχνες του είδους.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μίλησε για την προσφορά της στην Ελληνική παράδοση αλλά και την σχέση της με το Άργος, εκπρόσωπος του Δήμου Συκιωνίων από όπου καταγόταν εξύμνησε την σεμνή πορεία της στο τραγούδι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Άργους Μυκηνών ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ την αποχαιρέτησε εκπρόσωπος των Ελλήνων τραγουδιστών αλλά και των καταστηματαρχών ψυχαγωγίας της χώρας.

Συγκίνησε ο Φάνης Στεφανόπουλος που αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που τραγούδησε στο πανηγύρι του χωριού της ,σε ηλικία 14 χρόνων, αφού οι θείοι του οι Στεφανοπουλαίοι που δραστηριοποιούντο στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής ανακάλυψαν το ταλέντο της.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας μαζί με άλλους ιερείς.  Παρόντες επίσης ήταν  ο Βουλευτής ΝΔ Αργολίδας  Γιάννης Ανδριανός οι Δήμαρχοι Άργους Μυκηνών και Ερμιονίδος, δημοτικοί Σύμβουλοι  και γνωστοί καλλιτέχνες.

Όταν την οδηγούσαν στην τελευταία της κατοικία στάθηκαν στον αύλιο χώρο του ναού και ακούστηκε η φωνή της σε τραγούδι που συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στην  συνέχεια λίγο πριν την αγκαλιάσει  η Αργειακή γη ο Μάγκας με το κλαρίνο και άλλοι κλαρινετίστες και τραγουδιστές την αποχαιρέτησαν με ό,τι εκείνη αγάπησε και υπηρέτησε με αρχοντιά και αξιοπρέπεια   στην ζωή της..

Μεγάλη η προσφορά της στο Ελληνικό τραγούδι, αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη στην Ελληνική μας παράδοση.

Οι δικοί της άνθρωποι  η κόρη της τα εγγόνια της ,θα την αναζητούν  πάντα  ενώ οι φίλοι και οι συνεργάτες της θα ακούνε  πάντα τα τραγούδια της...και θα την φέρνουν στο πάλκο...!!!!


 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ