ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΙΠΠΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΙΩΣΕ Η ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Φωτογραφίες)

Με ένα υπέροχο φαντασμαγορικό σόου υψηλών απαιτήσεων πραγματοποίησε με ιδιαίτερη μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 και ώρα 06:30 μ.μ. ο Ιππικός Σύλλογος Πλατέος στο χώρο του Ιππικού Κέντρου Πλατέος, που βρίσκεται δυτικά του Ιπποδρόμου, την πρώτη Έκθεση αλόγων του Συλλόγου, που ουσιαστικά αναβίωσε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια από την παύση της ιστορικής μοναδικής και σπουδαίας έκθεσης αλόγων, που πραγματοποιούταν στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία και συγκέντρωνε χιλιάδες φίλους των αλόγων και της ιππασίας από την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.

Στο νέο αυτό δημιουργικό  και ελπιδοφόρο ξεκίνημα και στην νέα αρχή που ο Ιππικός Σύλλογος Πλατέος πραγματοποίησε έκθεση που υπήρχε μια πλειάδα αλόγων από διάφορες και σπάνιες φυλές που παρέλασαν, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να δουν. Και όσοι το επιθυμούσαν είχαν μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο με τα άλογα με την βοήθεια των ιδιοκτητών των αλόγων, αλλά και μια αξέχαστη υπέροχη βόλτα στους δρόμους του Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας με την πανέμορφη άμαξα που είχε έρθει για αυτό τον σκοπό από την Ζαχάρω Ηλείας και είναι ιδιοκτησίας του κυρίου Αθανασίου Παναγόπουλου.

Την πανέμορφη και άκρως αυτή επιτυχημένη έκθεση αλόγων που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφεριάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας ο κ. Γεώργιος Φάβας και ο Αναστάσιος Σκοπετέας, ο πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ, ο κ Παντελής Δρούγας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, οι όποιοι στους σύντομους χαιρετισμούς τους τόνισαν την σπουδαιότητα της έκθεσης αλλά και ότι θα την στηρίξουν και θα συμβάλουν ώστε να αποκτήσει την παλιά της μοναδική και σπάνια αίγλη της.. Ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου Πλατεος κ Γεώργιος Τζαβάρα τόνισε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ότι αυτή η έκθεση που ξεκίνα σήμερα θα πρέπει να γίνει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανάπτυξης όχι μόνο για το χωριό Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές των ίππων που συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και ήταν από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου, όπως από την Σπάρτη Λακωνίας, την Αρεόπολη της Μάνης, τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας, από την Ζαχάρω και Ανδραβίδα Ηλείας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας.

Η επαφή με το άλογο και με το άθλημα της ιππασίας ήταν μια μοναδική και όμορφη εμπειρία για όλους και βέβαια αρχίζει μια μεγάλη δυναμική ευκαιρία ανάπτυξης και νέας προοπτικής για το χωριό το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Η αναβίωση αυτού του παλαιού εθίμου, αυτής της μοναδικής έκθεσης πρέπει να έχει την στήριξη όλων μας και να αποτελέσει ένα σπουδαίο σταθμό ανάπτυξης και προώθησης της αγάπης για τα άλογα για την ιππασία και για τον αγροτικό τουρισμό, αλλά και για την προβολή της περιοχής μας.

Εμείς ως έγκυρη ενημερωτική σελίδα, εκφράζοντας τα συναισθήματα αναγνωστών, φίλων και συντοπιτών μας, όπου γης, προβάλουμε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία και ευχόμαστε καλή επιτυχία και μια νέα δυναμική επανεκκίνηση και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, που σίγουρα θα αποτελέσει μια ξεχωριστή δυναμική έκθεση, όχι μόνο για το Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας, αλλά και για όλη την περιοχή.

Συγχαρητήρια για αυτήν την σπουδαία και δυναμική έκθεση, που πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις και οι φωτογραφίες αποτυπώνουν όλη αυτήν την σπουδαία πρωτοβουλία.

Η όλη εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ