ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ: ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ - ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ( ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ)

Κορώνη: Αναφορές για καμένα σπίτια

Αναφορές για καμένα σπίτια στην περιοχή της Κορώνης, όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, ακόμα οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν διασταυρωθεί.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, «η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε παραθεριστικές κατοικίες, ενώ έχουν εκκενωθεί οι κοινότητες Άγιος Γεώργιος, Λιβαδάκια και Βασιλίτσι».

Την ίδια στιγμή, παράγοντες της περιοχής μιλούν ευθέως για εμπρησμό.

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας

Να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την Κορώνη καλεί τους κατοίκους των περιοχών «Βασιλίτσι», «Άγιο Γεώργιο» και «Λειβαδάκια» η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα στα κινητά όσων διαμένουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 65 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου, μαζί με τα εναέρια μέσα, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

 

Πυρκαγιά και στο Βλαχόπουλο

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή του Βλαχόπουλου. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις τις Πυροσβεστικής.

Φωτιά στη Μάνη: 28 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο στην περιοχή

Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ένα εναέριο μέσο έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Καστανιά του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία.

Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από αέρος.

 


Πηγή – πληροφορίες: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ