ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΜΙΝΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Σε αναδιάταξη των εσωτερικών δυνάμεων του Μ. Μαξίμου προχώρησε ο πρωθυπουργός, με αλλαγές σε θέσεις υφυπουργών κυρίως, και αναβαθμίσεις σε υπουργούς κυβερνητικών στελεχών τα οποία αναμένονται να διαχειριστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Πρόκειται δηλαδή επί της ουσίας για εσωτερικό ανασχηματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με ελάχιστες επιπτώσεις στον κυβερνητικό κορμό ο οποίος διατηρεί τις δεδομένες ισορροπίες του ενώ δεν διαταράσσονται οι ισορροπίες στο κόμμα της ΝΔ, έτσι όπως τις έχει διαχειριστεί μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν προέκυψε καμία αλλαγή σε καίρια πόστα. Ούτε βεβαίως διαπιστώθηκε απόδοση ευθυνών σε κυβερνητικά στελέχη για λάθη, παραλείψεις και αστοχίες όσον αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, αλλαγές συντελούνται στο κυβερνητικό σχήμα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επ' αφορμή την αναβάθμιση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, σε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρει ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Έτσι γίνονται οι εξής αλλαγές:

•       Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

•       Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

•       Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

•       Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

•       Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ