ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ (Συγκλονιστικές Εικόνες)


Δείτε συγκλονιστικές και άκρως αποκαλυπτικές εικόνες από την  Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας, στη κεντρική περιοχή του Ούνκαπανί, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, που έχει γίνει τόπος προσευχής  ακόμα και για τους μουσουλμάνους κάθε πρώτη του μήνα.

Με δάκρυα στα μάτια και προσευχές, προσέρχονται  και οι μουσουλμάνοι  και παρακαλούν ν ακουστούν από την Παναγία για να κάνει το θαύμα της.

Στην εικόνα της Παναγίας πηγαίνουν αφιερώματα, σταυρούς και μαντίλες για την Παναγία των Ορθοδόξων όπως λένε οι ίδιοι...

Ο τουρκικός τύπος έχει προβάλει πολλές φορές το γεγονός μιλώντας για ένα συναίσθημα που δε μπορεί να εξηγήσει.

«Πόρτα της Ελπίδας»(«Umut Kapısı»),έχουν ονομάσει την εικόνα αυτή, δίνοντας και δικό τους όνομα στην εκκλησία.«Ay Bir» Ayın Biri Kilisesi ( ο «Αϊ Πρώτης»), εξ’ αιτίας της μεγάλης προσέλευσης που γίνετε στην εκκλησία της Παναγίας κάθε πρώτη του μηνός.

Είτε δηλαδή είναι ο μήνας του Ραμαζανίου, ή κάποια άλλη θρησκευτική μουσουλμανική εορτή, οι μουσουλμάνοι προσέρχονται το δίχως άλλο, από κάθε γωνιά της Κωνσταντινούπολης, ακόμα και από απομακρυσμένες περιοχές, καθώς η φήμη της εκκλησίας όπου η Παναγία βοηθάει τους ανθρώπους που προσεύχονται στην χάρη Της, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μαρτυρίες μάλιστα μουσουλμάνων μιλούν για θαύματα της Παναγίας στο σπίτι τους και ανάπαυση στα προβλήματά τους.

Ενδεικτικός είναι και ο διάλογος που έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν η  Sabah, για μια γηραιά Τουρκάλα η οποία σηκώθηκε από το ασιατικό προάστιο της Ουμρανίγιε, και έκανε πολύ δρόμο μέχρι να έρθει και να προσκυνήσει στην εκκλησία της Παναγίας.  Ο Τούρκος δημοσιογράφος την ρώτησε: «Θεία, έχεις κάποιο πρόβλημα η κάποιο καημό;» και η  κλασική μαντηλοφόρα Τουρκάλα απάντησε: «Από τότε που πέθανε ο άντρας μου έχουμε γεμίσει προβλήματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθα εδώ να παρακαλέσω για κάποια βοήθεια.  Άκουσα πως και εδώ είναι σπίτι του Θεού. Υπάρχει και εδώ αγιότητα και ευλογία. Προσευχήθηκα για να μας βοηθήσει η Παναγία  και να βοηθήσει και τα παιδιά μου».

Τουρκάλες με τις χαρακτηριστικές μαντίλες πηγαίνουν σε ελληνικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, ανάβουν κεριά, κάνουν τάματα στην Πανάγια και φιλούν το χέρι του παπά ζητώντας του κάποια βοήθεια στα προβλήματα τους, ενώ προσκυνάνε τους παπάδες, όπως τους μουσουλμάνους Μπαμπάδες, Ντεντέδες και άλλους αγίους.

Ανάμεσα τους και διάσημοι Τούρκοι, όπως οι καλλιτέχνες, Bülent Ersoy και Özer Zengin, προσκυνούν  ακόμα και τις άγιες εικόνες, κάτι το οποίο απαγορεύετε με αυστηρό τρόπο από το Ισλάμ, εκπλήσσοντας μάλιστα και τους ίδιους τους παπάδες που γίνονται αποδέκτες  των δεήσεων, κυρίως απελπισμένων ανθρώπων. Χριστιανικές εκκλησίες στην Πόλη  γεμίζουν όχι από πιστούς, αλλά …από τούρκικες μαντίλες, ανθρώπους αρρώστους και άλλους, που έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Τουρκία και μάλιστα οι εκκλησίες που βρίσκονται στην Πόλη αλλά και στα Πριγκιποννήσια έχουν γίνει τόπος μεγάλης προσέλευσης μουσουλμάνων.


Διαβάστε και αυτό εδώ:


ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ…!!!
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ