ΜΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΩΓΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΡΩΜΑ (Εικόνες Ντροπής)

Δυστυχώς, στη Μεθώνη Μεσσηνίας εν έτει 2021 ένας δυστυχισμένος άνθρωπος της διπλανής πόρτας πεθαίνει από την πείνα μέσα σε μια τρώγλη, μέσα στα περιττώματα, μέσα σε μια απίστευτη βρώμα.

Μία ανάπηρη ψυχικά ασθενή ηλικιωμένη γυναίκα, που την έχουμε καταδικάσει όλοι, γιατί έπινε και έλεγε κουβέντες παραπάνω, ζώντας σε συνθήκες που δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Και εδώ διερωτόμαστε τι κάνουν στο Δήμο και στις υπηρεσίες του, που ξέρουν το πρόβλημα και αδιαφορούν. Ιδιαίτερα, σε αυτά τα δαπανηρά και πολυδιαφημισμένα προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»;

Τι κάνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας και ιδιαίτερα το Γραφείο Πρόνοιας;

Τι κάνουν οι κοινωνικοί φορείς και οι αρμόδιες υπηρεσίες, που δεν μπόρεσαν να δώσουν λύση και αυτή η δυστυχισμένη ηλικιωμένη γυναίκα ζει στη τρώγλη μέσα στην βρώμα, στα σκατά και στα κάτουρα.

    Όπως μας μεταφέρουν αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής από αυτή την απίστευτη εικόνα ντροπής και υποκρισίας του πολιτισμένου κόσμου και της κοινωνίας μας και μας λένε χαρακτηριστικά. «Ντροπή σε όλες τις υπηρεσίες που έχουμε απευθυνθεί και δεν κάνουν τίποτα, γιατί δεν έχει ΑΜΚΑ.

 Κάποτε τους καταδίκαζαν δια λιθοβολισμού, σήμερα τους αφήνουμε να πεθάνουν από την πείνα μέσα στο βόθρο».

Αυτές οι απίστευτες εικόνες ντροπής συμβαίνουν στη Μεθώνη Μεσσηνίας. Όπου, αυτή η ηλικιωμένη άρρωστη γυναίκα μένει πάνω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Έχει έρθει από τον Καναδά, που πολλά χρόνια έμενε εκεί.

Η ανήμπορη αυτή και άρρωστη γυναίκα αν δεν την βάλει κάποιος στο καρότσι, τότε υπάρχει περίπτωση να σέρνεται όλη την ήμερα και ίσως, και ήμερες.

.         Το σπίτι που μένει δεν έχει ρεύμα, τουαλέτα, κουζίνα.

Νερό της έχουν βάλει στην αυλή από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Παρακαλάει για βοήθεια και δεν πλησιάζει κανείς. Παίρνει κάποια σύνταξη από τον Καναδά, η οποία εξαφανίζεται τις πρώτες μέρες του μήνα.

 Τώρα, δεν πάει κανείς να την κατεβάσει στην αγορά για να πάρει χρήματα.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ