ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΕΝΟ ΟΡΙΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Τον Σταύρο Μπένο όρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως επικεφαλής της επιτροπής που συστήνεται για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας που θα αναλάβει την οικονομική συγκρότηση της περιοχής μετά το σβήσιμο της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να καίει για 8η μέρα την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε την ίδρυση της συγκεκριμένης επιτροπής και ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την ανακούφιση των πυρόπληκτων μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Ο Σταύρος Μπένος γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1947 είναι τοπογράφος - μηχανικός και πολιτικός. Υπήρξε δήμαρχος Καλαμάτας από το 1979 έως το 1990, βουλευτής του Νομού Μεσσηνίας από το 1990 έως το 2004 και στη Β' Αθήνας από το 2004 έως το 2007. Υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού κατά την τελευταία Κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Αιγαίου και υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.

Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκαν τα Κέντρα  Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τα οποία εξακολουθούν να παίζουν κυρίαρχο ρόλο μέχρι σήμερα και αποτέλεσαν σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

Το έργο του στην ανοικοδόμηση της Καλαμάτας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς τους 1978

Ο Σταύρος Μπένος έγινε γνωστός για το έργο που επιτέλεσε ως δήμαρχος Καλαμάτας από το 1978 έως το 1990, οπότε και κατάφερε να ανοικοδομήσει την πόλη και να αλλάξει τον χαρακτήρα της μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Η προσπάθεια πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Καλαμάτας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (για την πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας), και από την EuropaNostra (για τη Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης).
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ