ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΗ

Απέραντη θλίψη στους κόλπους της τοπικής εκκλησίας και σε όλη την τοπική κοινωνία της Κω αλλά και της ιδιαίτερής του πατρίδας, του Καρπενησίου, από την προς Κύριον εκδημίαν του Οικονόμου π. Κωνσταντίνου Κεχριμπάρη, εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Παύλου Λινοποτίου.

Ενός νέου εξαίρετου και αγαπητού κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

Ο π. Κωνσταντίνος ο οποίος είχε νοσήσει από κορονοϊό πριν το Πάσχα και χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές τότε, προσβλήθηκε από βαριάς μορφής πνευμονία πριν από δύο εβδομάδες περίπου. Διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου και διασωληνώθηκε αφήνοντας την τελευταία του πνοή σήμερα 24/08/2021 το μεσημέρι.

Ο π. Κωνσταντίνος Κεχριμπάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρπενήσι στις 22/08/1972, όπου τελείωσε εκκλησιαστικό λύκειο, όπως και σχολή βυζαντινής μουσικής και ήταν από μικρό παιδί στους κόλπους της εκκλησίας.

Ιερέας χειροτονήθηκε πριν από σχεδόν τρία χρόνια (μέσα Σεπτεμβρίου του 2018) και διετέλεσε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Λινοποτίου και υπεύθυνος του γραφείου υποδοχής στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου.

Προ της χειροτονίας του είχε διατελέσει επίσης, για πολλά χρόνια, ιεροψάλτης στον Ι.Ν της Παναγίας στο Λαγούδι όπου είναι εφημέριος ο πεθερός του π. Κυριάκος Παρασκευαδάκης και στην συνέχεια στον Ι.Ν Εισοδίων της Θεοτόκου Αμανιού με τον π. Μιχάλη Τσακίρη.

Παντρεμένος με την Αργυρώ Παρασκευαδάκη και πατέρας δυο παιδιών.

Άξιος ιερέας, άνθρωπος ανοιχτός, απλός και κοινωνικός με πολλές γνωριμίες και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο.

Όπως διαβάζουμε στην εκκλησία μας (Σοφία Σολ. δ’ 10), « Ευάρεστος τω Θεώ γενόμενος ήγαπήθη και ζών μεταξύ αμαρτωλών μετετέθη– ήρπάγη, μη κακία άλλάξη σύνεσιν αυτού, ή δόλος άπατήση ψυχήν αυτού… Τελειωθείς εν όλίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς- αρεστή γαρ ην ή ψυχή αυτού…» .

Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του π. Κωνσταντίνου εν χώρα ζώντων, εν σκηναίς Αγίων και να τον καταστήσει λειτουργό στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

«…Ώσπερ επί της γης εν τη Εκκλησία σου λειτουργόν αυτόν κατέστησας, ούτω και εν τω ουρανίω σου θυσιαστηρίω ανάδειξον, Κύριε.

Την έξοδον του βίου αυτού εν τη εισόδω των Αγίων σου ποίησον και το πνεύμα αυτού, μετά πάντων των απ’ αιώνος σοι ευαρεστησάντων συναρίθμησον…»

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στην Κω την Παρασκευή 27/08/2021 στις 5μμ στον Ι.Ν Αγίου Παύλου Λινοποτίου. Η σορός θα βρίσκεται εντός του ιερού ναού από τις 11πμ.

Ο Θεός να χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία στην πρεσβυτέρα, τα τέκνα, τους γονείς, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς.

Ας έχουμε την ευχή του.

 

Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/featured/403232/aperanti-thlipsi-stin-topiki-mas-ekklisia-kai-koinonia-apo-tin-pros-kyrion-ekdimia-tou-konstantinou-kechrimpari/

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ