ΌΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΑΝΔΑΝΙΑ – ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑ


Μετά από μια μάχη ημερών, ένα πρωινό μοιάζει να είναι καλύτερο με την κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα. Ένας κίνδυνος που παραμένει τόσο σε ότι έχει να κάνει με τις αναζωπυρώσεις, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την κατάσταση που αντικρίζει κανείς γύρω του.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Μια τεράστια έκταση στην Άνω Μεσσηνία παραδόθηκε στις φλόγες αφήνοντας πίσω της… μαυρίλα και μια καταστροφή. Αδιανόητες εικόνες στα χωριά μας και στα γύρω βουνά που παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς.

Το μέτωπο στο Δεσύλλα είναι σε ύφεση και η προσπάθεια που έγινε χθες βράδυ με αντιπυρικές ζώνες και το έργο πυρόσβεσης από κατοίκους και εθελοντές έφερε καρπούς.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν με 95 άτομα και συνολικά 25 οχήματα σε όλη την ζώνη. Το πύρινο μέτωπο μεταξύ Μεσσηνίας και Αρκαδίας συνεχίζει πια το καταστροφικό του έργο μέσα στο δάσος κάτω από το Δασοχώρι και κοντά στο χωριό Ίσσαρη.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Καλύτερη σήμερα και χωρίς μέτωπο η εικόνα στο Μαγκλαβά με μια όμως τεράστια έκταση καμένη.

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στην Ανατολική Μάνη της Λακωνίας, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Κρυονερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 88 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΟΧΩΡΙ

Στο μεταξύ άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων στην φωτιά που ξέσπασε στο Αριοχώρι χθες.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://best-tv.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ