Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ «ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ» ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ Η ΔΙΣ ΤΟ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ – ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ


Μια παραίτηση που όπως όλα δείχνουν δεν υποβλήθηκε ποτέ ενέκρινε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ιεραρχίας με επίκεντρο την… ηφαιστειογενή Θήρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος διάβασε από το orthodoxia.info πως η ΔΙΣ ενέκρινε στην σημερινή συνεδρίαση της την παραίτηση του από τον θρόνο του ανοίγοντας ουσιαστικά την διαδικασία για την διαδοχή του.

Η παραίτηση παρουσιάστηκε στο Σώμα των Ιεραρχών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος επέδωσε στα μέλη της ΔΙΣ  επιστολή του μητροπολίτη Επιφανίου δια της οποίας ζητούσε την απαλλαγή από τα καθήκοντα του.

Όπως όμως φαίνεται ο μητροπολίτης Θήρας αγνοούσε τη ύπαρξη αυτής της επιστολής.

Αμέσως μετά το δημοσίευμα του orthodoxia.info τα τηλέφωνα των Ιεραρχών πήραν «φωτιά». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο μητροπολίτης Θήρας ζήτησε να μιλήσει απευθείας με τον Αρχιεπίσκοπο ώστε να ζητήσει εξηγήσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο μητροπολίτης Θήρας που ουδέποτε όπως όλα δείχνουν επέδωσε επιστολή παραίτησης έχει ζητήσει να του κοινοποιηθεί το έγγραφο ώστε να προβεί σε δικαστική διερεύνηση. Σε μια τέτοια περίπτωση το θέμα θα περιπλακεί ακόμη περισσότερο, αφού εφόσον ο μητροπολίτης αρνείται την ύπαρξη της επιστολής τότε μιλάμε ή για πλαστογραφία ή για υφαρπαγή της υπογραφής του.

Αλλά και οι ίδιοι οι συνοδικοί μητροπολίτες φαίνονται εξόχως ενοχλημένοι για το πρωτοφανές αυτό γεγονός, με αρκετούς εξ’ αυτών μάλιστα, να σκέπτονται την  διενέργεια εκκλησιαστικής ανάκρισης ώστε να βρεθούν τα πρόσωπα πίσω από το γεγονός. Αν και για ορισμένους εκ των Μητροπολιτών υπάρχουν αρκετές ενδείξεις γύρω από συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία χρεώνουν την κατάσταση.

Παρά το γεγονός πως η ΔΙΣ έλαβε την απόφαση για την αποδοχή της παραίτησης του μητροπολίτη, οι εξελίξεις που ακολούθησαν οδήγησαν στο «πάγωμα» όλων των διαδικασιών. Αύριο αναμένεται να αναγνωσθεί στη Σύνοδο η επιστολή του μητροπολίτη Θήρας που σύμφωνα με πηγές του orthodoxia.info έχει ήδη αποσταλεί προς το συνοδικό μέγαρο ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η ΔΙΣ απέναντι στο πρωτοφανές για τα χρονικά της θέμα.


ΈΚΤΑΚΤΟ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 

Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.info/news/apokleistiko-mitropolitis-paraiti/

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ