ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ - ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΣΑΡΔΑΜ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ... VIRAL ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, που θα βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου του 2022 ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο υπουργός κατά το παραπάνω διάστημα:

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.

Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα με δαπάνη του φοιτητή (10 ευρώ).

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες άνω των 12 ετών θα κάνουν ένα εργαστηριακό rapid τεστ 48 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ οι άνω των 5 ετών θα κάνουν self test.

Από 13 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν συμπτώματα.

Στους κλειστούς χώρους καταστημάτων εστίασης και κέντρων διασκέδασης, θα εισέρχονται μόνον όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Τα γήπεδα (κλειστά και ανοιχτά) θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες

Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία: Θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι με rapid test 48 ωρών. Οι επιχειρήσεις αυτές θα μπορούν να επιλέξουν αν θα είναι αμιγείς (με 100% χωρητικότητα) ή μεικτές.

Κλειστά γυμναστήρια: Λειτουργία για εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με αρνητικό rapid test 48 ωρών

Σε κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης διατηρεί βάσει νόμου το δικαίωμα να γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ανοιχτούς όπου υπάρχουν συναθροίσεις.

Δείτε εδώ αναλυτικά τους πίνακες με όλα τα μέτρα

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ακόμη ότι θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο αναστολής εργασίας για υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 1 Σεπτεμβρίου με τουλάχιστον μία δόση ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς, συμπλήρωσε.

 

Το επικό σαρδάμ του Βασίλη Κικίλια που έγινε... viral σε όλο το διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες, κάνοντας επικό… σαρδάμ.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση προσπάθησε να αναφέρει όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και έκανε ένα επικό… σαρδάμ το οποίο έγινε άμεσα Viral στα Social Media.

Ο Υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στο Lockdown, στις μάσκες και τα… αντισυλληπτικά. Φυσικά, δευτερόλεπτα αργότερα έκανε διόρθωση, θέλοντας να πει αντισηπτικά.

Ωστόσο, οι χρήστες του twitter και όχι μόνο τον… δίκασαν στήνοντας ένα επικό «πάρτι».

«Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Κικιλιας: Όχι στα αντισηπτικα, Ναι στα αντισυλληπτικά», έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος έγραψε: «Δεν κατάλαβα, θα πρέπει να παίρνουμε υποχρεωτικά αντισυλληπτικά?».
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ