Η Ι. ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ (3-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ι. Εικόνα της Παναγίας της Ι. Μονής Δήμιοβας, Ταϋγέτου Μεσσηνίας, θα μεταφερθεί στον Ι. Ναό τού Γενεθλίου της Υπερ. Θεοτόκου, στα Γιαννιτσάνικα της Καλαμάτας, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα και ευλογία των ευλαβών προσκυνητών από τις 3-13 Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστό, εδώ και χρόνια, τιμάται εκεί και Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο μεγάλο Παρεκκλήσι Του, το οποίο ετοιμάζεται από καιρό κάτω από τον Ι. Ναό της Παναγίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Η μεταφορά της Ι. Εικόνας, ως γνωστό, γινόταν με ΛΙΤΑΝΕΙΑ, που ξεκινούσε μετά τα μεσάνυχτα της 2/9 από την Ι. Μονή και με τον ίδιο τρόπο επέστρεφε στις 13/9. ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΊΟΥ, ΦΕΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ, όπως και το 2020. Το εορταστικό, ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, όπως ορίστηκε από την Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα το δείτε στην φωτ/φία της παρούσας δημοσίευσης.

Η υποδοχή της Ι. Εικόνας, όπως θα διαβάσετε, θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το απόγευμα, στα προπύλαια του Ι. Ναού Γενεθλίου της Υπερ. Θεοτόκου (Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας).

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ Ι. ΕΙΚΟΝΑΣ

Θείων τρόπων Σου τη ενεργεία, ΑΙΜΑ ΕΡΡΕΥΣΕΝ ΕΚ ΣΗΣ ΕΙΚΟΝΟΣ, αποδεικνύον την πλάνην τού Λέοντος· όθεν και πάντας ημάς καταξίωσον, ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ, ιδείν Σα θαυμάσια· Δημιόβης Δέσποινα, ελέους θησαύρισμα, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν ρώσιν και έλεος (΄Ηχ. γ΄. Θείας πίστεως).

 

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΒΙΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΑΜΗΝ!

ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΗΜΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΊΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΑΓΑΠΗΣ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΦΩΤΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΊΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ. ΑΜΗΝ!

ΥΠΕΡ. ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ