ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Ο 39ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΟΝΙΚΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ


Άμεσα η έκδοση στην Ελλάδα του 39χρονου Ρουμάνου που κατηγορείται για το θάνατο της Μόνικα στην Κυπαρισσία

Παραδόθηκε τελικά χθες αργά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν της Ολλανδίας ο 39χρονος Ρουμάνος, σύντροφος της Μόνικα Γκιους που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στο σπίτι που διέμεναν στην Κυπαρισσία και για τον οποίο είχε εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης.

Την είδηση αποκάλυψε ο δικηγόρος του 39χρονου Βασίλειος Νουλέζας, μιλώντας χθες αποκλειστικά στο «Θάρρος» και μεταφέροντας και τη θέση του 39χρονου, ο οποίος δε θα ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να εκδοθεί γρήγορα στην Ελλάδα και να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Κυπαρισσίας.

Αρνείται

Όπως ήδη είχε αποκαλύψει από προχθές ο κ. Νουλέζας, πρόθεση του 39χρονου ήταν να παραδοθεί κι αυτό έπραξε χθες το μεσημέρι. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και δηλώνει συγκλονισμένος από το θάνατο της γυναίκας. Μάλιστα, σε δήλωσή του, που μας μετέφερε ο κ. Νουλέζας, εξηγεί γιατί δεν είναι αυτός ο δολοφόνος που ψάχνει η Αστυνομία.

Αναλυτικά ο κ. Νουλέζας τόνισε: «Ο εντολέας μου παραδόθηκε, όπως είχε ανακοινωθεί, στις αστυνομικές Αρχές της Ολλανδίας και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Αϊντχόβεν, προς εκτέλεση του Διεθνούς Εντάλματος που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την εξαφάνιση και δολοφονία της πρώην συντρόφου του Μόνικα Γκιους, υπηκόου επίσης Ρουμανίας, στην Κυπαρισσία το Φεβρουάριο του 2021.

Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το φρικτό αυτό έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος μιας γυναίκας, μητέρας 3 παιδιών, με την οποία συμβίωσε παρά τις εντάσεις ή διαπληκτισμούς μεταξύ τους σχεδόν 3 χρόνια.

Δεν κρύβεται από τη Δικαιοσύνη ή την Αστυνομία και ο λόγος αναχώρησής του ήταν η επιβαρυμένη υγεία της υπερήλικης μητέρας του στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

«Ο πόνος μου είναι αβάσταχτος»

Από τις 12 Ιανουαρίου είχε χάσει οποιαδήποτε επαφή με τη γυναίκα αυτή, η οποία μάλιστα είχε παραλάβει και όλα τα προσωπικά αντικείμενά της. Έκτοτε δεν τη συνάντησε. Λυπήθηκε και συγκλονίστηκε από την είδηση θανάτου της, τον οποίο πληροφορήθηκε από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

Θα καταθέσει την αλήθεια και θα προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να αποδείξει ότι άδικα εμφανίζεται από τα ΜΜΕ προκαταβολικά ένοχος και δολοφόνος.

Μου είπε χαρακτηριστικά: “Δε θα έφτανα ποτέ στο ακραίο σημείο να προκαλέσω το θάνατο μιας γυναίκας και να κάνω την ταφή της μέσα στην αυλή του σπιτιού μου.

Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και απαντώ στον πρώην σύζυγό της που μου καταλογίζει την πράξη, ότι εκείνος βιαιοπραγούσε σε βάρος της και της αποστέρησε τα τρία παιδιά τους, γεγονός που την οδήγησε στον αλκοολισμό.

Εμφανίζομαι με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τον αληθινό μου και μου αποδίδεται ένα στυγερό έγκλημα, ενώ δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με τη Μόνικα, η οποία διέμενε αλλού.

Θέλω να προσθέσω ότι η κατοικία όπου βρέθηκε θαμμένη η Μόνικα βρίσκεται σε κεντρική οδό και δεν ηλεκτροδοτείται από πριν από τα Χριστούγεννα του 2020. Αν είχα κάνει εργασίες με εργαλεία που χρειάζονται, θα με είχαν αντιληφτεί οι γείτονες ή οι περίοικοι. Νομίζω ότι θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός ένοχος και η αθωότητά μου. Σε καμιά περίπτωση, για αυτό παραδόθηκα αυτοβούλως στις Αρχές, δε θα συσκοτίσω την αλήθεια, αντιθέτως θα συμβάλλω να βρεθεί. Σήμερα ζω με άλλη γυναίκα εγκυμονούσα, αλλά ο πόνος μου για τη Μόνικα είναι αβάστακτος. Δεν της άξιζε αυτό το φρικτό τέλος”».

Τέλος, ο κ. Νουλέζας σε ερώτησή μας απάντησε ότι θα παραιτηθούν από τα ένδικα μέσα σε ό,τι αφορά την έκδοση του 39χρονου στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν να φτάσει ο εντολέας μου στην Ελλάδα».Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ