Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΠΛΕΞΕ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΒΟΣΤΩΝΗΣ κ. ΜΕΘΟΔΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της Σύναξης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επ´αφορμή της  Αρχής της Ινδίκτου συμμετείχαν ως γνωστόν και οι Ιεράρχες των Νέων Χωρών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έδωσαν το παρόν περί τους 21 Αρχιερείς μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβ. Νεαπόλεως  την Τρίτη ημέρα της Συνάξεως είχε εισήγηση με θέμα:

«Η νεολαία όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν  της Εκκλησίας ». 

Ήταν μία εξαίσια  εισήγηση η οποία ικανοποίησε το ακροατήριο και όλως ιδιαιτέρως τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας ο οποίος το έδειξε με όσα είπε μετά το πέρας της ομιλίας! Θα μπορούσε η εισήγηση αυτή  να αποτελέσει τον κορμό ενός ανεξάρτητου  συνεδρίου νεότητας με εκπροσώπους από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας  αλλά και από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και εννοούμε από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και από την Ευρώπη. Και τούτο διότι η εισήγηση αυτή κάνει χωρίς υπερβολές μία  ακτινογραφία -διάγνωση της κατάστασης που επικρατεί στη νεότητα σήμερα  και αν την επεξεργαστούμε

λίγο ακόμη μπορεί να βρεθεί και η θεραπευτική  αγωγή που απαιτείται. Και μόνο η Εκκλησία μας μπορεί να το προτείνει αυτό!

Ο Σεβ. Νεαπόλεως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Kosmos το οποίο ξεκίνησε επί Μακαριστού  Αρχιεπισκόπου Γέροντος  Αμερικής Ιακώβου και του Μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ. Διονυσίου, πρωτοπόρου και ρηξικέλευθου Ιεράρχη με αγάπη προς το Φανάρι-ως γνήσιος Χαλκίτης που ήταν- αλλά και  με ακέραιη την πεποίθηση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι και πρέπει να παραμείνει Αυτοκέφαλη.

Η αιτιολογημένη αναφορά του Σεβ. Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα στον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο, χάρη στον οποίο διατηρήθηκε το πρόγραμμα Kosmos -αφού σηκώνει όλο το βάρος από πλευράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής αυτού του προγράμματος το οποίο εξελίχθηκε σε πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Νεαπόλεως με την Μητρόπολη Βοστώνης- δημιούργησε θετική απήχηση στην αίθουσα.

 Η αποστροφή  του Σεβ. Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα για τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και οι ευχαριστίες που του απηύθυνε έκαναν τον Παναγιώτατο Οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, να πάρει το λόγο μετά το πέρας της εισήγησης και να ευχαριστήσει τον Σεβ Νεαπόλεως για όσα είπε αλλά και να πλέξει το εγκώμιο του Σεβ. Βοστώνης κ. Μεθοδίου για όσα έχει προσφέρει στο πρόγραμμα αυτό.

Με την κίνηση του  αυτή ο Πατριάρχης διέγραψε με τρόπο εμφαντικό  την τιμωρία και έκανε μια νέα αρχή στη σχέση του  με τον Σεβ. Βοστώνης ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι ένας χρήσιμος και σημαντικός Ιεράρχης του Θρόνου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το σπουδαιότερο ο πρώτος τη τάξει μετά τον Αρχιεπίσκοπο της.

Οι συμμετέχοντες στη Σύναξη είδαν και άκουσαν με ικανοποίηση αυτή την εξέλιξη και συνεχάρησαν με τον τρόπο τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

Ο εγκάρδιος αποχαιρετισμός του Πατριάρχη προς τον Σεβ. Βοστώνης όταν πήγε να χαιρετήσει τον Πατριάρχη στη θέση του Προέδρου της Σύναξης. Ο Πατριάρχης σηκώθηκε τον ενηγκαλίσθη, τον ασπάστηκε και τον χαιρέτησε χαμογελαστός.Ιδού το σημείο της εισήγησης που δημιούργησε αυτή την θετική ατμόσφαιρα. 

 

 

 

 

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.exapsalmos.gr

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ