Η ΜΕΣΣΗΝΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑΣ


Με τα γιορτινά της υποδέχθηκε στη Μεσσήνη, σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, από το ιστορικό Μοναστήρι του Βουλκάνου.

Με ευλάβεια και συγκίνηση ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκαν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Οδηγήτριας, η οποία εναποτέθηκε στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου για τις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα, τονίζοντας την θυσιαστική προσφορά της στο σχέδιο της θείας οικονομίας και την μεσιτεία της για κάθε άνθρωπο. Συνάμα επισήμανε τους κινδύνους οι οποίοι διασαλεύουν την κοινωνική συνοχή και προέτρεψε τον λαό να επανεύρει τα ιδανικά του πατριωτισμού και της θυσίας, τα οποία διακρίνουν τον ελληνισμό.

Στην τελετή παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος και Ανδρέας Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Μεσσήνης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και κόσμος. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ