ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


Την ιδιόχειρη επιστολή με την οποία ο μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος παραιτείται από τα καθήκοντα του αποκαλύπτει το orthodoxia.info. Πρόκειται για ιδιόχειρη επιστολή το γνήσιο της οποίας επικυρώνει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ όπως ακριβώς αναφέρεται στο ρεπορτάζ του orthodoxia.info σχετικά με την παραίτηση.

Ανάμεσα στα άλλα ο μητροπολίτης Θήρας επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα και της προηγούμενης παραίτησης δικαιώνοντας τον Αρχιεπίσκοπο ενώ επιβεβαιώνει πως υπάρχουν πρόσωπα γύρω του τα οποία επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση του.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου βρίσκεται… για μια ακόμη φορά η παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Εκκλησίας την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των παλινωδιών που τελικά οδήγησαν στην υπαναχώρηση του μητροπολίτη ενώ η ΔΙΣ είχε ήδη προχωρήσει στην αποδοχή της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του  orthodoxia.info  ο 87χρονος μητροπολίτης υπέγραψε νέο κείμενο παραίτησης, ενώπιον προσώπων του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ενώ η πιστοποίηση του γνήσιου της υπογραφής του έγινε από ανώτερο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ στο νησί της Αμοργού όπου πραγματοποιήθηκε η σύνταξη και υπογραφή του κειμένου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του orthodoxia.info, εκτός από τους μάρτυρες που κλήθηκαν να βεβαιώσουν με την παρουσία τους το γεγονός, υπήρξε και καταγραφή της διαδικασίας σε βίντεο ώστε κανείς πλέον να μπορεί να αμφισβητήσει την βούληση του ιεράρχη αλλά και το γνήσιο του κειμένου και της υπογραφής.

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πηγές από την Αμοργό αναφέρουν πως η επίδοση του εγγράφου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε από συγγενείς του μητροπολίτη Επιφανίου οι οποίοι εξήγησαν στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος την κατάσταση αλλά και τις προθέσεις του υπέργηρου μητροπολίτη.

Στα χέρια του Αρχιεπισκόπου είχε φθάσει και άλλη επιστολή παραίτησης, χειρόγραφη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον κ. Επιφάνιο όπως πιστοποιούν πρόσωπα του περιβάλλοντος του, την οποία όμως απέσυρε η Μητρόπολη Θήρας μετά τη δημοσίευση του orthodoxia.info πως η παραίτηση τέθηκε στην διάθεση της ΔΙΣ την προηγούμενη εβδομάδα και έγινε δεκτή.

Εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος εισάγει την παραίτηση του μητροπολίτη Θήρας στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΔΙΣ την επόμενη Πέμπτη 9/9 θεωρείται δεδομένο πως η πλήρωση του θρόνου της Μητροπόλεως Θήρας θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο μαζί με αυτές των Μητροπόλεων Λαγκαδά, Κιλκίς, Καστοριάς και Περιστερίου.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://orthodoxia.info

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ