ΚΑΘΕΙΡΞΗ 7 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΣΕ 18ΧΡΟΝΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΧΡΗΣΤΟ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ" ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΔΡΟΜΟΥ


Σε 7 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου ο 63χρονος κατηγορούμενος για τον θανατηφόρο πυροβολισμό με θύμα έναν 18χρονο Ρομά στις 5 Οκτωβρίου 2020, στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε θανατηφόρο μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, από ανθρωποκτονία με δόλο που ήταν αρχικά, προκαλώντας την οργή των Ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στο Γύθειο για τη δίκη. Μάλιστα οι Ρομά διασκορπίστηκαν στο Γύθειο προκαλώντας αναστάτωση και φωνάζοντας, για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του δικαστηρίου.

Σκηνικό έντασης υπήρξε το απόγευμα της Δευτέρας 20 Σεπτεμβρίου 2021 στο Ασπρόχωμα Μεσσηνίας από  εξεγερμένους Ρομά, που είχαν αποκλείσει τον δρόμο προς Μεσσήνη έχοντας βάλει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα.

Οι συγκεντρωμένοι ανά διαστήματα φωνάζουν το σύνθημα "Χρήστο ζεις, εσύ μας οδηγείς" αναφερόμενοι προφανώς στον νεαρό ομόφυλό τους, που είχε πέσει νεκρός από πυροβολισμό στην Πιπερίτσα τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς σήμερα ξεκίνησε η δίκη στο Γύθειο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 17.30 αφού η κυκλοφορία διεξαγόταν με εκτροπή από παράδρομους.

 

(Η φωτογραφία είναι αρχείου) 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ