ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΜΠΑΣΙΜΟ ΝΙΚΑ ΜΕ ΜΠΟΥΧΑΛΗ; – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑ – ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ;


Να πατήσει πόδι στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα, επιχειρεί ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Επιφυλάξεις στην πλευρά Μητσοτάκη. Ετοιμότητα στο μπλόκ Σαμαρά.

Τον Δημήτρη Μπούχαλη, πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας και στενό συνεργάτη του, θέλει για πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία για την εκλογή των νέων προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress το όνομα του κ. Μπούχαλη έχει …προωθηθεί από τον κ. Νίκα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τα οποία διατηρεί καλές σχέσεις και ανήκουν στο «προεδρικό μπλοκ» του κυβερνόντος κόμματος.

Ο κ. Νίκας, όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ, που γνωρίζουν τις διεργασίες, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, μιας και θέλει να προετοιμάσει τον γιό του για την κεντρική πολιτική σκηνή. Ως εκ τούτου, σημειώνουν οι ίδιοι άνθρωποι, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τον ίδιο ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες να βρεθεί στο τιμόνι της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Σκεπτικισμός στην πλευρά Μητσοτάκη

Ωστόσο, παρότι ο κ. Νίκας πιέζει προς την πιο πάνω κατεύθυνση, το ζήτημα της υποψηφιότητάς του κ. Μπούχαλη αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, δεδομένου ότι υπάρχει προβληματισμός για το αν έχει έρθει η ώρα να μπει η πλευρά Μητσοτάκη δυναμικά στα της Μεσσηνίας, στα της ιδιαίτερης πατρίδας του Αντώνη Σαμαρά.

Ετοιμότητα στην πλευρά Σαμαρά

Την ίδια στιγμή το «μπλοκ Σαμαρά», το οποίο παραδοσιακά διαθέτει τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο Νομό είναι σε ετοιμότητα και έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν με νόημα άνθρωποι που γνωρίζουν τις ζυμώσεις στην πλευρά Σαμαρά, αλλά και έχουν γνώση των μεθοδεύσεων Νίκα, οι κομματικές διαδικασίες είναι ανοιχτές για όλους, ακόμα και για εκείνους που έχουν προσωπικούς λόγους να ενδιαφέρονται. «Ιδού η Ρόδος, ιδού το πήδημα, ιδού και η βάση της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τι θα κάνει ο Π. Τζαβαρας;

Στο νέο σκηνικό που διαγράφεται για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και ιδιαίτερα για τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην προκειμένη περίπτωση το τι θα πράξει ο Π. Τζαβαρας, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά και ούτε έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του, αν θα ξανά διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας;

 


Πηγή – πληροφορίες: https://messiniapress.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ