ΈΤΡΕΞΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ LAKE RUN


          Ο πατήρ Νικόλαος Καστρινός συμμετείχε στη γνωστή διοργάνωση lake run στα Ιωάννινα και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές της ηλικιακής ομάδας 50 - 60 ετών

          Συνεχίζει να εκπλήσσει με την αθλητική δραστηριότητα και τις επιδόσεις του ο ιερέας του Μεσαγρού πατήρ Νικόλαος Καστρινός ο οποίος στα 53 του χρόνια, φορώντας το ράσο, αναδείχθηκε τρίτος στην ηλικιακή του κατηγορία στη διοργάνωση lake run στα Ιωάννινα η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή και προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα.

          Ο πατήρ Νικόλαος Καστρινός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και μάλιστα συνέχισε τη δραστηριότητά του λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες, με πολύ σημαντικές διακρίσεις  ακόμη και όταν φοιτούσε στην ιερατική σχολή.

          «Όταν ολοκλήρωσα τη φοίτησή μου στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, χειροτονήθηκα ιερέας, έκανα οικογένεια και μοιραία ο αθλητισμός πέρασε σε δεύτερη μοίρα, λόγω των διαφόρων υποχρεώσεων.

          Ο αθλητισμός ωστόσο δεν είναι απλά ένα χόμπι είναι στάση ζωής για μένα και ακόμη και τότε που δεν συμμετείχα σε αγώνες, έκανα ατομικές προπονήσεις μέσα στη μέρα, όποτε έβρισκα χρόνο τις οποίες συνεχίζω μέχρι σήμερα. Πριν 11 χρόνια επέστρεψα στις επίσημες αθλητικές διοργανώσεις  με τη στήριξη και την ευλογία του Μητροπολίτη μας κκ Ιακώβου, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός άνθρωπος ο οποίος  αντιλαμβάνεται ότι ο αθλητισμός και η ιεροσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά. Στα 42 μου λοιπόν κέρδισα την 3η θέση σε Βαλκανικούς αγώνες στίβου και έκτοτε συμμετέχω σε διάφορες διοργανώσεις. Η αθλητική μου δραστηριότητα διεκόπη λίγο τα τελευταία δύο χρόνια με τον κορονοϊό όπου οι μετακινήσεις ήταν πιο δύσκολες και γενικά υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί. Φέτος όπου η κατάσταση είναι βελτιωμένη αποφάσισα να επιστρέψω στους επίσημους αγώνες.

          Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχω στη διοργάνωση Lake run η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους αθλητικούς κύκλους με σημαντικές συμμετοχές από όλη τη χώρα. Στον αγώνα αυτό, εκτός από την κλασσική διαδρομή των 32 χιλιομέτρων που είναι ο γύρος της λίμνης υπάρχει και ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στον οποίον συμμετέχουν διάφορες ηλικιακές ομάδες. Συμμετείχα λοιπόν στην ηλικιακή ομάδα των 50 – 60 και με τη βοήθεια του Θεού πήρα την τρίτη θέση.

          Για άλλη μια φορά υποστηρικτής της συμμετοχής μου ήταν ο Μητροπολίτης μας, καθώς και ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος που έδωσε με θέρμη την ευλογία του στην προσπάθειά μου».

          Όπως αναφέρει ο ίδιος είχε την επιλογή και την άδεια από τις Μητροπόλεις να αγωνιστεί χωρίς το ράσο του ώστε να τρέξει με μεγαλύτερη άνεση. Ο ίδιος ωστόσο, επέλεξε να το φορέσει και με το δικό του τρόπο να στείλει μήνυμα στη νεολαία και σε όλο τον αθλητικό κόσμο. «Το μήνυμα αυτής της συμβολικής ενέργειας είναι ότι η ιεροσύνη και ο αθλητισμός μπορούν να συμβαδίσουν και ότι οι νέοι μας μπορούν να είναι κοντά στην εκκλησία και στο Θεό και παράλληλα να ασχολούνται με άλλες αθλητικές δραστηριότητες . Το ένα δεν αναιρεί το άλλο σε καμία περίπτωση».

          Από τους φανατικούς υποστηρικτές του π. Νικόλα είναι ο γιός του Στρατής ο οποίος σπουδάζει φωτογραφία στα Ιωάννινα και όπως λέει ο ίδιος ο ιερέας βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει σε όλες τις διοργανώσεις.

          «Ίσως η φοίτηση του Στρατή στα Ιωάννινα τα τελευταία χρόνια αποτελεί για μένα μια καλή αφορμή να έρχομαι στην πόλη η οποία είναι πολύ όμορφη και να συμμετέχω στους αγώνες».

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.stonisi.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ