ΜΠΕΟΣ ΣΕ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ: «ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΑΥΡΟΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ. ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΝΑΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΚΟΠΡΙΤΕΣ,»


          Εμπόδισαν την είσοδό τους στην παρουσίαση της επένδυσης της Medittarenean Gas στο δημαρχείο Βόλου!

          Επεισόδιο προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, στο δημαρχείο του Βόλου, πριν πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της υποψήφιας νέας επένδυσης που αφορά στη δημιουργία Μονάδας Αποθήκευσης, Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου.

          Ο κ. Στέλιος Λημνιός, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας έφτασε στο Δημαρχείο και θέλησε να παρευρεθεί στην παρουσίαση, όταν ο σύμβουλος του δημάρχου Βόλου Γιώργος Σκλιάς του απαγόρευσε την είσοδο, λέγοντας πως οι θέσεις είναι περιορισμένες και έχουν καλυφθεί και αφορούν σε δημοσιογράφους.

          Ο κ. Λημνιός επίμονα ζητούσε να εισέλθει στον χώρο, προκειμένου να ενημερωθεί, όπως έλεγε,  για την επένδυση που αφορά στην πόλη, όμως ο σύμβουλος του Αχ. Μπέου του έκλεινε τον δρόμο. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο αντιδήμαρχος κ. Μαλαματίνης που προσπαθούσε να εμποδίσει τον κ. Λημνιό να ανέβει τις σκάλες για να φτάσει στην αίθουσα. Πιάστηκαν στα χέρια, του έκλεισαν την πόρτα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε και ο κ. Κώστας Βολιώτης ζητώντας κι εκείνος να εισέλθει στον χώρο της παρουσίασης της επένδυσης στο λιμάνι.

          Αφού για αρκετά λεπτά συνεργάτες του Αχ. Μπέου τους έκλειναν κάθε δίοδο, ο κ. Λημνιός κατάφερε απωθώντας τους να εισέλθει στον διάδρομο και τον ακολούθησε και ο κ. Βολιώτης. Τα δύο μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έφτασαν στην αίθουσα και κάθισαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

          Μετά από λίγο την εμφάνισή του έκανε ο Αχ. Μπέος ο οποίος τους  απείλησε ότι θα τους κάνει μαύρους στο ξύλο εάν κάνουν φασαρία, τους «στόλισε» με διάφορα επίθετα και υβρεολόγια, ενώ τους απαγόρευσε να απευθύνουν κάθε ερώτηση προς τους υποψήφιους επενδυτές. Μάλιστα, συνεργάτες του Αχ. Μπέου κάλεσαν και την Αστυνομία, που αρχικά ζήτησε από τους κ.κ. Λημνιό και Βολιώτη να βγουν από την αίθουσα, ενώ έπειτα τους ενημέρωσε ότι η κλήση έγινε για το γεγονός πως δεν πέρασαν τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Οι δύο άνδρες επέδειξαν τα πιστοποιητικά στους αστυνομικούς και τόνισαν πως δεν θα φύγουν από την αίθουσα.

          Οι άνδρες της αστυνομίας είπαν στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους ο Γ. Σκλιάς, με τον κ. Λημνιό να τονίζει πως δεν πρόκειται να φύγει από την αίθουσα με «προφορική» μήνυση και αντέτεινε ότι θα υποβάλλει κι εκείνος από την πλευρά του προς τον Δήμαρχο Βόλου για απειλή και εξύβριση.

Τα    α πνεύματα ηρέμησαν, η παρουσίαση έγινε με την παρουσία των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, ενώ στο τέλος ο  Αχ. Μπέος τους απαγόρευσε να κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση προς τους υποψήφιους επενδυτές, λέγοντας πως «εδώ αποφασίζω εγώ».

          Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μπέος πλησίασε και τους είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε φάει ξύλο στο Βόλο, αλλά αν κάνετε φασαρία σήμερα εδώ θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνετε μαύροι στο ξύλο. Σας το λέω εγώ. Από μένα, ναι. Μην προκαλέσετε. Σεβαστείτε, δημοκρατία δεν είναι αυτή η αλητεία που κάνετε εσείς. Κοπρίτες,»

 


Πηγή – πληροφορίες: https://magnesianews.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ