ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΜΕ ΒΑΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ


          Η πρώτη συνεδρίαση δια ζώσης έπειτα από καιρό για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και, όπως φάνηκε, το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, αφού υπήρξαν εντάσεις και  βαρείς χαρακτηρισμοί για το πρώτο θέμα, το οποίο αφορούσε στην αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜ.

          Ειδικότερα, με έγγραφό του ο δήμαρχος Μεσσήνης, που περιείχε μια σειρά λόγων, ζητούσε την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ ενώ όριζε τον Νικόλαο Δουρούμη νέο πρόεδρο στη θέση του Νικόλαου Χριστοφιλόπουλου.

          Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα, με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης να υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ., κάτι που θεωρητικά «άνοιξε το δρόμο» για αντικατάσταση του προέδρου. Ο δε Γιώργος Τσώνης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Δημάρχου Μεσσήνης και αναρωτήθηκε πώς, ενώ τόσο καιρό μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη ΔΕΥΑΜ, τώρα αλλάζει τον πρόεδρό της.

          Ο μέχρι χθες πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, παίρνοντας το λόγο, χαρακτήρισε την αιτιολογία του Δημάρχου Μεσσήνης γελοία και, όπως του είπε, τον αντικαθιστά, γιατί θέλει να μοιράζει μισθούς.

          Μάλιστα, τον χαρακτήρισε Δήμαρχο της φωτογραφίας, αφού «το μόνο που θέλει είναι να εμφανίζεται σε φωτογραφίες έργων» που, όπως είπε, ανήκουν στον Γιώργο Τσώνη.

          Κλείνοντας κατηγόρησε το Δήμαρχο Μεσσήνης ότι οι λογαριασμοί του προς την Επιχείρηση είναι πολύ μικροί και, μάλιστα, κατέθεσε στο προεδρείο λογαριασμούς του Δημάρχου Μεσσήνης.

          Απαντώντας ο κ. Αθανασόπουλος στον κ. Χριστοφιλόπουλο του είπε ότι με τα λόγια του δικαίωσε την απόφασή του να τον αντικαταστήσει.

          Ακολούθησε η ψηφοφορία, με τη μειοψηφία να έχει αποφασίσει να απέχει ή να ψηφίσει λευκό, κι έτσι η απόφαση του Δημάρχου πέρασε με 21 ψήφους. Πλέον νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ είναι ο Νικόλαος Δουρούμης

          Τη διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου και μέχρι πρότινος προέδρου της ΔΕΥΑΜ Νικολάου Χριστοφιλόπουλου από την δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας», αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα κατά τη συνεδρίασή τους τα 15 μέλη της παράταξης της συμπολίτευσης.

          Αφορμή για αυτό στάθηκαν όσα είπε ο κ. Χριστοφιλόπουλος σε βάρος του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

          Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοφιλόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Αθανασόπουλος είναι ένας Δήμαρχος που θέλει να γλιτώνει λεφτά από το νερό και αφού αναφώνησε "ντροπή και αίσχος" είπε ότι καταθέτει την ανάκληση των λογαριασμών που έχει ο Αθανασόπουλος ζητήσει να γίνουν από τη ΔΕΥΑΜ.

          Η ανακοίνωση της παράταξης του Δημάρχου Μεσσήνης αναφέρει:

          "Ειδικότερα έλαβαν υπόψη το γεγονός ότι ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την 20η συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης στις 4-10-2021 που δεν συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» καθώς και το ότι η στάση και τα λεγόμενα του ανωτέρω δημοτικού συμβούλου στην εν λόγω συνεδρίαση σε συνδυασμό με τις συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης και Δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, είναι τουλάχιστον προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη  «Δύναμη Δημιουργίας».

          Την απόφαση διαγραφής προσυπογράφουν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Γιώργος Αθανασόπουλος και τα μέλη: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δαβίλλας, Νίκος Δουρούμης, Δημήτρης Καλοφωλιάς, Σπύρος Κοντοθανάσης, Μπάμπης Μακρής, Κώστας Μαλιώτης,  Τάσος Παπαγεωργίου, Γιάννης Μπρατσιάκος, Κώστας Ρούτσης, Γιώργος Στραβόλαιμος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, Νίκος Φύκιρης". 

          Σχετικά με το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε τα εξής:

          «Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε τον δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δεν λογάριασε όμως καλά.

          Σε ότι αφορά τη φοβερή …αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη.

          Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου». 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ