ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΕΛΙΟ ΠΕΤΣΑ TA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ


          Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με βουλευτές, με τον Περιφερειάρχη, με Δημάρχους και με κόσμο στην κερκίδα εγκαινιάστηκε το πρωί το έργο που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, που έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό και σε συνδυασμό με την αναβάθμιση και του γειτονικού κλειστού γυμναστηρίου, όπου επίσης το προηγούμενο διάστημα έγιναν έργα…

          Πριν τα εγκαίνια έγινε αγιασμός, ενώ ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι το Στάδιο της Μεσσήνης φτιάχτηκε το 1971 και στα πενήντα χρόνια της ζωής του δεν είχε γίνει άλλη φορά ουσιαστικό έργο συντήρησης και αναβάθμισης. Μάλιστα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο δεσμό του με το Στάδιο, σημειώνοντας ότι έχει περάσει σε αυτό χιλιάδες ώρες από τη ζωή του για άθληση.

          Πρόκειται για έργο που είχε εντάξει στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (προέβλεπε όμως διαφορετικές εργασίες από αυτές που έγιναν), για την οποία ο Δήμαρχος δεν έκανε καμία αναφορά, αντίθετα είπε ότι το έργο εντάχθηκε το 2020 με 744.000 ευρώ, ενώ διατέθηκαν και δημοτικοί πόροι για να μπει νέος χλοοτάπητας. Οι εργασίες, σημείωσε επίσης ο Δήμαρχος, ολοκληρώθηκαν μέσα σε οχτώ μήνες. Σε ό,τι αφορά το γειτονικό κλειστό γυμναστήριο ο Δήμαρχος είπε ότι με χρηματοδότηση 155.000 ευρώ ανακατασκευάστηκε και στεγανοποιήθηκε η οροφή, άλλαξαν τα φωτιστικά και έγιναν διάφορες ακόμη εργασίες.

          Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις στο στάδιο και συγκεκριμένα να αξιοποιηθούν οι χώροι κάτω από την εξέδρα, κάτι που σημείωσε ότι το έχει συζητήσει με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος έχει δώσει διαβεβαίωση ότι θα εγκριθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση. Επίσης ζήτησε να αναβαθμιστεί το κτίριο διοίκησης του Σταδίου, σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

          Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι η Περιφέρεια οφείλει να χρηματοδοτήσει το έργο κάτω από τις εξέδρες που ζητάει ο Δήμος Μεσσήνης.

          Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι θα ενταχθεί στο “Αντώνης Τρίτσης” η αναβάθμιση του κτιρίου διοίκησης του Σταδίου.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ