ΆΓΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΟΛΛΑΝΔΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


          Απρόσμενη τροπή πήρε η κοινή συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε  στο Μέγαρο Μαξίμου όταν μια Ολλανδή δημοσιογράφος απηύθυνε σε έντονο ύφος  ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό για επαναπροωθήσεις μεταναστών στην Τουρκία από τις ελληνικές αρχές.

          Κάποια στιγμή η ένταση του διαλόγου ξεπέρασε κάθε όριο με τον Πρωθυπουργό να προειδοποιεί την Ολλανδή δημοσιογράφο πως δεν πρέπει να κουνάει το δάκτυλο και να προσβάλλει τον ελληνικό λαό και με την Ολλανδή να ανταπαντά λέγοντας πως ο ένας πρωθυπουργός ψεύδεται και δεν παραδέχεται αλήθειες.

          Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος επέμενε να παρεμβαίνει την ώρα που μιλούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

          Συγκεκριμένα είπε: «κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε για τις επαναπροωθήσεις, να ψεύδεστε για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Παρακαλώ μην προσβάλλετε την νοημοσύνη τη δική μου και όλων των δημοσιογράφων του κόσμου γιατί υπάρχουν πάρα πολλές αποδείξεις. Και εσείς συνεχίζετε να το αρνείστε και να λέτε ψέματα. Αυτό είναι κατάχρηση ναρκισσισμού. Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους μας, περιμέναμε 6 χρόνια και δεν έγινε τίποτα και τώρα κάνω παράνομα, σκληρά και βάρβαρα pushbacks ”».

          Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, εκνευρισμένος, τόνισε: «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε εμένα ή ελληνικό λαό σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες , 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους. Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα».

          Λίγο αργότερα, ξεκάθαρη θέση υπέρ της χώρας μας πήρε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, λέγοντας πως «η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα για να μείνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι να προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης».

          Αυτό απάντησε σε αυστηρό ύφος ο Μάρκ Ρούτε στην Ολλανδή δημοσιογράφο, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να μην στέλνει τους πρόσφυγες στην Ευρώπη με βάρκες και με κίνδυνο της ζωής τους.

 


Πηγή – πληροφορίες:  https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ