ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΕΚΑΝΕΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ


          Το Μέγαρο Χορού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, στη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, όπου εισηγήθηκε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Φάρις, του Δήμου και της Φιλαρμονικής, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης ύψους 100.000 ευρώ. Η αντιπολίτευση στο Δ.Σ. της Φάρις και ιδιαίτερα ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, για πολλοστή φορά υπογράμμισε ότι εδώ και χρόνια το αίτημα προς την πλειοψηφία είναι να γίνει εκτενής συζήτηση για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού, η οποία θα περιλαμβάνει και την συντήρηση του κτιρίου, ωστόσο τέτοιος διάλογος δεν έχει γίνει…

          Ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, απάντησε ότι εφόσον δύο χρόνια υπάρχει πανδημία και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν απαγορευτεί ουσιαστικά και οι εκδηλώσεις, θα ήταν άκαιρο να ξεκινήσει μια συζήτηση για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού.

          Σε ότι αφορά τα προβλήματα στο Μέγαρο Χορού, ο κ. Δρούγας τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα, με τις βροχές, πέρασαν πολλά νερά, πρόβλημα που υπογράμμισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

          Σημειώνεται ότι στο σχεδιασμό ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Φάρις, του Δήμου, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη λειτουργία του Μεγάρου, κάτι όμως που διευκρινίστηκε ότι δεν έχει γίνει λόγω της πανδημίας και του περιορισμού των εκδηλώσεων.

          Το μέλος του Δ.Σ. Παναγής Φουρναράκης διατύπωσε τον προβληματισμό για το αν η αποκατάσταση του προβλήματος με την εισροή νερών στο Μέγαρο πρέπει να γίνει από τον ανάδοχο του κτιρίου, δεδομένου ότι και στο παρελθόν είχε διαπιστωθεί το ίδιο πρόβλημα και υποτίθεται ότι το είχε αντιμετωπίσει.

          Ο εκπρόσωπος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Σωφρονάς, είπε ότι το έργο της συντήρησης στο Μέγαρο Χορού πρέπει να γίνει από το Δήμο, όπου υπάρχει εξειδίκευση και όχι μέσω της προγραμματικής που εισηγήθηκε ο πρόεδρος.

          Τέλος η πρώην πρόεδρος της Φάρις, μέλος σήμερα του Δ.Σ. Αναστασία Μπελογιάννη, είπε ότι η αποκατάσταση στο κτίριο πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο, σημειώνοντας ότι οι επεμβάσεις που έγιναν για το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν δεν απέδωσαν.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ