ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ


          Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 21 Νοεμβρίου 2021, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ιωάννη στα Φιλιατρά, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

          Ωστόσο η άμεση επέμβαση του εφημερίου του ναού και δύο κατοίκων, όπως και της πυροσβεστικής στη συνέχεια απέτρεψαν την επέκταση της φωτιάς και την καταστροφή της εκκλησίας.

          Η φωτιά εκδηλώθηκε στον εσωτερικό χώρο στη δεξιά πλευρά της εκκλησίας που βρίσκεται μια κλιματιστική μονάδα, έτσι εικάζεται ότι πιθανό βραχυκύκλωμα την προκάλεσε.

          Οι καπνοί που άρχισαν να βγαίνουν από το εσωτερικό της εκκλησίας έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους που άμεσα ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Χωρίς όμως να χάσουν χρόνο ο εφημέριος του ναού πατήρ Διονύσιος Καλογερόπουλος με τους Κυριάκο Φιτσώρο και Θεόδωρο Παπασταθόπουλο, με πυροσβεστήρες στα χέρια μπήκαν στο εσωτερικό του ναού μέσα στους πυκνούς καπνούς και κατάφεραν να την σβήσουν. Παράλληλα στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με 3 οχήματα και 6 άτομα προσωπικό από Γαργαλιάνους και Κυπαρισσία προχωρώντας την ολική κατάσβεση.

          Στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης να δει από κοντά τι έχει συμβεί, ενώ τόνισε προς τον εφημέριο ότι συνεργεία του Δήμου θα αναλάβουν τον καθαρισμό του ναού.

          Πάντως όλοι έλεγαν ότι αποτραπήκαν τα χειρότερο αφού η φωτιά έγινε γρήγορα αντιληπτή και πολύ περισσότερο που δεν εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου η κατάσταση μπορεί να είχε ξεφύγει.

 Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ