ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΟΝ «ΘΕΟ» ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ


          Aπό το πρώτο λεπτό της 25ης Νοεμβρίου 2021, μόλις ξεκίνησε η μέρα του πρώτου έτους χωρίς τον Μαραντόνα στη Γη, η Αργεντινή… έσκυψε πάνω από τον Ντιέγκο με απόλυτη τρυφερότητα. Με τεράστια αγάπη, απέραντη.

          Η ποδοσφαιρική λίγκα της Αργεντινής, παίκτες και διάφορες ομάδες όπου άφησε το μοναδικό του στίγμα έδειξαν απόλυτη αγάπη για τον Ντιέγκο. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες ότι τον αγαπούν με την καρδιά τους.

          Ο Μαραντόνα πέθανε μόλις πριν από ένα χρόνο, αλλά είναι ζωντανός.

          Τα πρώτα μηνύματα άρχισαν να εκτοξεύονται από τις 00.01 της Πέμπτης της Αργεντινής.

          «Θα μας λείπεις σε όλη μας τη ζωή. Θα ζεις για πάντα σε κάθε ποδοσφαιριστή. Είσαι αιώνιος», έγραψε η λίγκα της Αργεντινής, ανεβάζοντας ένα βίντεο με αυτή την αξέχαστη εικόνα του Μαραντόνα να παίζει με μια υδρόγειο στο San Paolo της Νάπολης.

          Μηνύματα και από τους παίκτες:  «Ντιέγκο, πάντα θα μας λείπεις», του λέει ο Γκαμπριέλ Φλορεντίν από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. «Ντιέγκο, δεν πρόκειται να σε ξεχάσουμε ποτέ», διαβεβαίωσε ο Αγκουστίν Αλμέντρα από την Μπόκα Τζούνιορς. «Ντιέγκο, το ποδόσφαιρό σου είναι παρόν», ολοκλήρωσε ο Μαξιμιλιάνο Ροντρίγες από τη Νιούελς.

          Σειρά των συλλόγων: «Πέρασε στην αιωνιότητα. Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα 10. Αιώνιος Ντιέγκο», έγραψε η Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ η Μπόκα ανέφερε: «Δεν έφυγες ποτέ. Είστε στην καρδιά κάθε φιλάθλου. Αιώνιος Ντιέγκο».

          Η Νιούελς Ολντ Μπόις ολοκλήρωσε: «Πάντα μας λείπεις. Αιώνιος Ντιέγκο». Τον θυμήθηκε επίσης και η Χιμνάσια Λα Πλάτα: «Μας λείπεις πολύ, Ντιέγκο».

          Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του από καρδιακό επεισόδιο, νικημένος από υπερβολές και εθισμούς, το είδωλο της Αργεντινής δεν έπαψε ποτέ να λαμβάνει τιμές.

          Στην Αργεντινή, αγάλματα, μνημεία, δεκάδες τοιχογραφίες, παρουσιάζονται εδώ και ένα χρόνο σε αρκετές πόλεις της χώρας και εργατικές γειτονιές του Μπουένος Άιρες. Τα αφιερώματα κορυφώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου, 61 χρόνια από τη γέννησή του.

          Η Ντάλμα, η δεύτερη κόρη (34 ετών) του Μαραντόνα, είπε ότι ήταν ευγνώμων για αυτά τα αφιερώματα, αλλά δεν ήθελε να συμμετάσχει επειδή αυτή η 25η Νοεμβρίου σηματοδοτεί «τη χειρότερη μέρα της ζωής της», μια ημέρα «δεν πρέπει να μνημονεύεται ούτε να γιορτάζεται.»

          Έτσι ίσως όχι άδικα η La Nacion έγραψε: «Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο Ντιέγκο, ο δημιουργός της ευτυχίας, συνεχίζει επίσης να προκαλεί πόνο».

 Πηγή – πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ – mikriliga

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ